top of page
Featured Posts

GRATIS SPOEDCURSUS REIKI !

Geschreven door Mystica

zaterdag, 04 december 2010 12:37

Reiki is een manier om met je handen andere mensen een Healing te geven, je hebt reiki op verschillende manieren, Quantum Touch, Shamballa, wat je ook verzint, of wat er ook verzonnen wordt, deze energie kan je met 20 verschillende omwegen en manieren geven of beschrijven maar het is eigenlijk allemaal 1 pot nat.

reiki_edited.jpg

SpoedCursus Reiki

In cursussen leer je de basistechnieken over "reiki" of andere methoden om te leren hoe te fungeren als rietje, tussen de Universele Energie en de Aardse Energie. Iedereen is in staat om Reiki te geven, er is geen cursus of opleiding voor nodig, als je hiervan de spelregels weet dan kun je na het lezen van dit onderwerp dit zelf toe gaan passen zonder enig twijfel te hebben of je het wel goed doet.

Een Reiki behandeling kan soms 2 uur duren of een uur, het ligt er maar net aan wie je voor je hebt en welke manier van werken zij hebben, ze kunnen hun handen over heel je lichaam laten gaan en je zo per chakra van top tot teen gaan behandelen. Nu kan ik je vertellen dat dit ook gewoon in 1 standaardvorm gegeven kan worden, namelijk gewoon je handen op iemand zijn schouders plaatsen en de rest kan je via je gedachten zelf regelen en dus ook afstemmen op de plaatsen waar de persoon pijn heeft en zo dus ook hun chakra's doorlopen.

Als je alle technieken, tekens en rare uitspraken moet gaan onthouden en naleven als je gewoon even alleen een simpele healing wil geven, ben je al bijna een uur verder eer je klaar bent met je tita-tovenaar-praktijken. Als je alle uitspraken en rituelen en de kleuren, namen en plaatsen van de chakra's moet gaan onthouden dan ben je al verward eer je eraan begint. Het kan allemaal zooooo veel simpeler, alleen men houdt de mensen graag dom, want anders is er ook geen "markt" meer om hiervan te kunnen profiteren. Daarom zal ik u deze wijsheden meegeven omdat ik weet dat het jullie allemaal kan helpen en jullie ook een stuk bewustwording meekrijgen van boven. Ik hou het graag simpel en normaal, want ja ...dat kan ook, waarom zouden we niet gewoon als mens in mensentaal een ander mens bewust maken van het feit dat ook zij in staat zijn deze healing uit te voeren zonder al dat poespas eromheen, veel geld vragen voor cursussen reiki 1 , 2, 3 en wat er allemaal ook wordt verzonnen om maar een materiebron te creeren zodat er toch weer wat aan verdiend kan worden, op welke manier dan ook.

Als je reiki kan geven wil het niet zeggen dat je een dokter bent die alles even op gaat lossen, je bent een tijdelijke natuurlijke pijnstiller die de pijn van een persoon even weg kan nemen en zo ook op zoek kan gaan naar eventuele blokkades in het lichaam (de chakra's). Dit kan je voelen door je af te stemmen op de stromende energie die je vanzelf door je heen voelt komen als je je open stelt voor deze healing. Zorg er wel voor dat je zelf lichamelijk en geestelijk alles goed op een rij hebt, zodat je de kracht hebt dit toe te kunnen passen op een andere persoon. Ben je dit niet dan raad ik je aan dit even uit te stellen, je zit namelijk in andermans energie te wroeten dus om dit goed te laten verlopen is je eigen conditie wel van belang.

Je kan bijvoorbeeld een pijnsteek in je been voelen, of een kriebel in je keel, of juist een soort beknelling om je keel heen, vaak is dat het teken dat een mens meer uit moet spreken. Als je dit voelt wil het zeggen dat er een blokkade zit in de Keelchakra. Deze persoon heeft dus moeite met praten over zijn gevoelens en eigen mening. Door je te concentreren op die plek waar jij een naar gevoel bij krijgt en in jezelf even aan boven vraagt van "jongens help mij even deze plek zuiver te maken" dan zullen zij altijd gehoor geven aan jouw wensen. Het is niet meer dan dit, je bent dus alleen een soort rietje voor de energie en "boven" regelen ze de rest!

Hier volgen de basistechnieken die je toe kan passen :

Het beste is deze persoon die je reiki wil geven even op een stoel te zetten zodat je er goed bij kan. Een aanrader is om even je schoenen uit te trekken, zodat je goed met je voeten op de grond staat (ge-aard), dit is belangrijk om zo meteen al het slechte (energie) de grond in te laten gaan. Je kan een persoon ook gerust lekker op de bank leggen met een dekentje (als de mogelijkheid daar is) zodat deze helemaal kan relaxen en tot rust kan komen.

Je kan altijd een wierookstokje aansteken voor totale ontspanning en misschien ook een rustgevend muziekje, maar dat is ieder voor zich, het is geen MOET, maar het kan altijd helpen om iemand in de diepste rust te krijgen die hiervoor heel belangrijk is.

1. Sluit je ogen en ga heel diep in en uit ademen (zorg voor een maximale rust in jezelf)

2. Stel je voor dat je een hele grote Lotusbloem op je hoofd hebt die wagenwijd open gaat staan waar je vanuit de hemel een hele felle straal licht naar binnen voelt stromen, zodat je die door heel je lichaam voelt heenkomen. Je hoofd je armen, je handen en benen, voel de rust door je heen komen en laat dit gewoon even goed doorstromen, zodat je weet waar je mee te maken hebt, en je bewust bent dat dit een zuivere mooie energie is waar jij mee mag gaan werken. Zorg voor een maximale rust in lichaam en geest.

3. Als je dit gevoel, die energie, even goed ervaren hebt, leg je je handen op de schouders van de persoon die je reiki gaat geven. Sluit nog steeds je ogen, en voel die felle straal zuiver licht door je kruin heen komen die zo door je handen het lichaam van deze persoon in stroomt. Blijf goed diep in en uit ademen en vraag aan "boven" om deze persoon te mogen helpen met de Universele Energie (zo heet de energie waar je mee werkt) om zo al het nare uit die persoon te krijgen en zo ook de pijn die deze persoon misschien op dat moment beleeft.

4. Stem je goed af op het lichaam van die persoon en omdat jullie energie nu 1 is, voel je beiden die magische hoge energie door jullie heen komen. Mocht je als behandelaar ineens pijnsteken voelen ergens in je lichaam, geef dat dan aan tegen de persoon die je op dat moment een healing geeft. Waarschijnlijk zal deze die pijn bevestigen en zo heb je weer een stuk vertrouwen in de healing die je op dat moment aan die persoon geeft, en zo ga je dus in gedachten naar deze plek toe en straalt die net even wat extra in met je energie die je door je heen voelt stromen.

5. Neem even de tijd om de energie goed door het lichaam te voelen vloeien en zorg dat je voeten goed op de grond staan. Dan ga je de pijnprikkels aanpakken door je gedachten op de plek af te stemmen waar de pijn zich bevindt en dan voel je die pijnprikkels door je handen heengaan zo langs je benen en je voeten zo de grond in. Alle negatieve energie laat je zo wegstromen de Aarde in, en meteen voer je nieuwe energie in het lichaam die je vanuit je kruin zo door je bovenlichaam, je armen en je handen zo weer terug voelt stromen in de persoon die je op dat moment een behandeling geeft.

6. Je komt zo samen in een totale ontspanning, en geniet hier maar even van. Of je nu eerst de slechte energie eruit haalt en dan de goeie erin stopt, je weet zelf wel wat voor jou het beste werkt. Als je deze basistechnieken kent, is het voor iedereen mogelijk om een healing te geven. Dus geen cursussen nodig of denken dat je medium moet zijn om dit te kunnen doen, het is ons al gegeven: een natuurlijke genezing die waar wij allemaal over beschikken.

7. Je kan zelf bepalen of je met je handoplegging heel het lichaam doet of dat je het bij 1 plek houdt. Je kan met je gedachten de energie sturen, ik vind het vreemd dat niet meer mensen dit begrijpen, het kan zo simpel zijn. Wat ik zelf wel doe is me eerst mijn handen op de schouders plaatsen, dan op de slaap van de persoon en dan de keel, en soms ook net boven de borst, en zo werk ik in gedachten heel het lichaam af. Ik behandel ongeveer 5 tot 10 minuten per deel (dus ong 30/ 40 minuten werk) dat is genoeg om een indruk te krijgen waar je blokkades voelt en om een healing te geven.

8. Tot slot, als je klaar bent met deze behandeling dan bedank je altijd even "boven" voor de hulp en de energie, dat is wel zo netjes. Daarna strijk je even met je handen net even een stuk van het lichaam van de persoon die je behandeld hebt, zo even de energie weer helemaal glad. Je kan dit zien alsof je de Aura (buitenste energielaag) van deze persoon helemaal van top tot teen glad strijkt, zodat je de laatste restjes negatieve energie zo de aarde instrijkt. Sla dan even alles uit je handen, was daarna even je handen met lekker warm water, en drink samen even een kop thee of wat water voor zuivering en om even terug te komen in je eigen energie.

Het kan zijn dat er tijdens de behandeling een mens in slaap valt, je kan dan gewoon doorgaan met energie geven, zorg wel even dat deze persoon onder een warm dekentje ligt, omdat het aardig koud kan zijn als deze weer ontwaakt uit zijn Universele roes.

Overleg na de behandeling wel even samen jullie ervaring, geef de pijnplekken of steken even aan zodat je een goede feedback hebt over wat je net gedaan hebt, zo zal je meer vertrouwen krijgen in je kunnen en je energie zal ook op een hoger niveau gaan staan.

Ik wens jullie veel succes en goede energie !

Liefs Mystica

Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page