top of page
Featured Posts

De Oerkracht van eten

Veel mensen komen zichzelf tegen in deze tijden betreft voedsel bereiden maar ook kopen.

De E-nummers in veel voorkomende dingen die wij tot ons nemen maken ons niet blij, en

stimuleren de foute prikkels in ons systeem.

Op dit moment worden er veel mensen wakker omtrent eten en voeding omdat de

oer-bron ons oproept tot innerlijke wijsheid betreft alles !

De Oerkracht van eten

Ken je dat gevoel... als je iets aan het eten bent en je krijgt er geen voldoening van.

Je hebt een drukke dag en besluit ff lekker een patatje af te halen. Je hebt gegeten en zit redelijk vol maar je lijkt niet voldaan. Je kan zelfs spijt hebben van het feit dat je zelf niet even de tijd

genomen hebt om wat beters klaar te maken iets met... Liefde !

De mensheid gaat duidelijk door een grote verandering heen en onze cellen en zelfs ons DNA veranderd door de dingen om ons heen. Zo ook door voedsel wat onze motor doet lopen en wat het belangrijkste is in een mensen leven naast gezondheid.

Gezondheid en voedsel zijn 2 dingen die samen moeten en kunnen gaan wil jij een goede gezondheid blijven behouden.

Dan praten wij hier niet eens over een idioot dieet waar een Sonja Bakkertje blijkbaar precies weet wie jij bent en wat jouw lichaam op dat moment wel of niet nodig heeft om te overleven in jouw situatie.

Het komt erop neer dan NIEMAND HETZELFDE IS ! Dat wil zeggen dat het ene "dieet" voor de 1 goed uit kan pakken terwijl de ander zich zwaar tekort zal doen in dit proces. Dit is dus helemaal geen oplossing om tot een juiste dosering van kwaliteit en "gezonde"voeding te komen voor jouw systeem.

De Oerbron !

Mensen die hoger in hun energie komen , krijgen steeds meer wijsheid vanuit de Oer-bron. Daar waar de blueprint van jouw ziel is opgeslagen in een mega Bieb waar alle wijsheid, skills en diepere kennis ligt van bijvoorbeeld de kracht van eten, maar ook hoe deze te bereiden.

Het kan idd zo maar zijn dat er iets in jouw roept om drastische maatregelen te nemen betreft voeding en het bereiden van maaltijden waar je voorheen niet eens aan dacht om deze ooit te bereiden. Toch is er een oer-bron die precies weet wat jij moet doen en klaarmaken om de Yin-Yang in jouw lichaam in evenwicht te brengen.

Het is alsof je een heks-achtig ritueel mag gaan uitvoeren met alleen maar verse ingrediënten en vooral heel veel verse kruiden waar je eigenlijk helemaal geen voorbeeld recept voor nodig hebt om deze te bereiden.

Het belangrijkste in deze is "luisteren" naar de innerlijke kook-goeroe wat jou op dat moment meeneemt in de wereld van anders koken en vooral "durven aangaan" wat je nog nooit hebt gedaan.

De Herkenning !

Hoe kom je tot de wijsheid dat deze Oer-bron tot jouw spreekt. Gewoon luisteren naar wat jouw lichaam te vertellen heeft. Dat staat dus totaal los van ik wil snoep, taart of juist koekjes. Dat is helaas de geprogrammeerde mind die nog steeds een prikkel open heeft staan op zoet en lekkers omdat deze suikers 1 van de grootste verslaving is op deze aardkloot.

Het staat ook helemaaaal los van "lijnen voor de zomer" pffff ajb zeg !

Maar bijvoorbeeld je loopt in de winkel en je ziet worteltjes... ALLES in jouw systeem zegt JAAAAAA dit moet ik hebben ... worteltjes... Twijfel op dat moment vooral niet aan datgene wat zo hard roept in jouw systeem maar neem deze wortels mee naar huis en leg ze voor je neer in de keuken.

Vraag gewoon wat de bedoeling is , hoe jij deze wortels gaat bereiden en met welke kruiden en op welke manier. Je zal verbaasd zijn over wat voor duidelijke informatie je door zal krijgen over wat te doen met dit soort voedsel.

Zo kun je bijvoorbeeld ineens op de bank zitten en je systeem snakt naar Melk. Of een eitje...

Drink of eet die shit gewoon !!! Het liefst meteen... want dat zijn de momenten dat jouw systeem zelf aangeeft wat deze nodig heeft. Zodra je deze herkenning kan zien en daar aandacht in kan geven, zul jij jezelf trainen om steeds beter te luisteren naar wat jouw eigen lichaam wenst en daar aan te voldoen.

Het contact met de oer-bron zal hierdoor steeds meer worden versterkt en kun jij je lichaam steeds beter voeden met de stofjes die deze nodig heeft.

Ikzelf had een te hoge bloedruk, een veel te hoog cholesterol, een hoog Homocysteïne gehalte en dat was bijna killing. Voor ik dit alles Überhaupt wist MOEST mijn lichaam grapefruit. Ik brak zowat de tent af als ik geen grapefruit tot mij kon nemen.

De sensatie in mijn systeem als ik een grapefruit at, was buitengewoon een gevoel van Euforie wat amper te beschrijven was. Het maakte alles in mij ZEN. Tot op de dag dat ik ineens al mijn bloedwaardes zag en de artsen en specialisten mij aan de Cholesterol pillen wilde zetten.

Kreeg een pakje in mijn handen gestopt waar op stond "niet innemen met Grapefruit" dat was de dag dat mijn contact met mijn oer-bron compleet was gemaakt !

Ik heb deze mensen beloofd hun systeem te verslaan met eigen wijsheid en de juiste voeding om mijn bloedwaarden terug te brengen naar standje "normaal". And so i did ! Geen betablockers, geen cholesterol zooi... 1 grapefruit en 1 sinaasappel per dag met een druppel cbd en daar doen wij het dus mee !

Dit gevoel van Euforie kun jij ervaren als jij op dat moment het juiste eten bereidt, zonder enige twijfel `of je dat wel kan maken` haal de heks in jezelf naar boven en luister heel goed wat de bedoeling is. Bij het juiste eten zal het lichaam dit opnemen als een gevoel van eenheid, tintelingen en geluksmomenten wat 1 vd belangrijkste dingen is in dit leven.

Heel dit verhaal kan bij sommige mensen nog raar klinken , maar zodra bij jou ook de herkenning er is , snap jij de clou. Begin dus met zorgvuldig te luisteren naar het schreeuwen van jouw lichaam om zo aan de eisen van jouw systeem te voldoen !

Vers voedsel en ingrediënten !

Wat heeeeeeeeeeeel belangrijk is in dit verhaal is dat je oprecht op zoek moet gaan naar de meest verse groenten, fruit en ingrediënten die je kan vinden. Haal verse kruiden in bakjes bij de Toko... groenten en fruit op de markt of bij een boer en verban alle kant-en-klare shit uit de kasten.

Je zou denken ja en dan ? Zelf snijden,zelf bereiden ... wat een toestanden. Dat klopt helemaal. Maar naast dat het zelfs nog goedkoper is dan kant-en-klare meuk , zal jouw lichaam dit voedsel beter opnemen en accepteren als nooit tevoren.

Een lekker patatje van de hoek is ... Dood eten. Gereanimeerd voedsel waar helemaal geen liefde inzit. Net als vlees in deze. Het word behandeld als dikke stront, een product wat voor de afslachting al behandeld word als "nietszeggend" materiaal, waar tevens chemische medicatie ingespoten word en gruwelijk behandeld word in het slachtproces.

Het komt erop neer dat voor veel mensen het Dode eten wat wij kennen uit fastfood ketens en andere bedrijven niet meer zal voldoen in ons systeem. Zo zul je ook snel weer een honger gevoel ervaren omdat dit totaal niet meer voldoet aan datgene wat jouw lichaam echt nodig heeft op dit moment... denk daar maar is over na en sterker nog... voel die sensatie is in je systeem als je dit voedsel tot je neemt... dat is de clou van alles op dit moment !

Wat moet je dan allemaal in huis nemen ?

Wij zijn anders gaan koken met alleen maar verse ingrediënten. Dat leek heel lastig maar eigenlijk ging het vanzelf doordat wij heel goed zijn gaan luisteren wat de bedoeling is.

Wij hebben altijd standaard in huis :

Verse tomaten

Verse Prei

Verse Paprika

Eieren

Komkommer

Tomaten puree

Rode en witte ui

Knoflook

Tonijn

Tofu

Vegetarisch gehakt

Melk

Roomboter

Banaan

Sinaasappel

Grapefruit

Pasta

Rijst

Aardappels

en Belangrijker nog als kruiden :

Anijszaad

Peper en Zout

Trassi ( garnalenpasta)

Korianderzaad

Verse Gember

Rode pepers

Chili vlokjes

Sambal

Ketjap

Soja Saus

Curry Masala

Kurkuma

Kaneel

Honing

bouillonblokjes

Gedroogde peterselie

Gedroogde Bieslook

Salie

Wauw... ik zal vast wel iets vergeten ! Het aparte van alles is dat het veel lijkt, maar niet veel is en je kan er toch echt ALLE kanten mee op.

Van deze kruiden alleen kun je al de hele wereld keuken bereiden van Grieks tot Indisch tot Surinaams en Javaans ... het is een Bizar fenomeen maar dit zijn DE kruiden die elk land wel tot zich neemt in het bereiden van een gerecht.

Zo kun je dus ook de "Hollandse Pot" verrijken tot een andere maaltijd met meer smaak en kracht der kruiden dan onze standaard oer-Hollands meest suffe , beetje peper en zout methode. Wat wij Nederlanders niet kennen is dat de euforie van eten vaak in de kruiden ligt en de manier van bereiden.

Het is tijd om daar uit te stappen en je systeem te verreiken met een meer verse kruiden en meer liefde gerechten waar alles in jouw systeem naar verlangt...

Ik kan bijvoorbeeld met allemaal dezelfde ingrediënten 2 verschillende maaltijden maken, surinaams en bv indisch. Het gaat om de manier van bereiden en de juiste dosering van de kruiden en dat is echt heel erg gaaf om te leren kennen.... !

Wel of geen vlees eten ?

Dan het eeuwige gezeik omtrent wel of geen vlees. De Vegan nazi's liggen op de loer, want als jij tof je eten post op een openbaar netwerk en iemand bemerkt dat jij 6 maanden geen vlees eet, en daarna toch een stukje vlees post... Dan MOET DAT WEL VEGETARISCH zijn anders val je weer uit het aardse vakje...en dan ben je een nep vegetariër want dat kan echt niet ...

Blijkbaar vind deze maatschappij dat jij een bewuste keuze moet maken. of je eet wel vlees of je eet geen vlees. of je eet geen vlees en geen vis of ei en drinkt geen melk en eet geen boter en draagt geen leren schoenen of cape....je moet over op Gluten en Karton ... nou nee dus ~!

Keuzes, hokjes, oordelen , vooroordelen wat een gezeik en dit is toch wel irritatiegrens nummer 1 die voorkomt als je Food blogger of bereider bent en dat met de wereld wil delen. En dat terwijl je eigenlijk alleen maar wil laten zien dat je met weinig ( goedkoop) goed en voedzaam voedsel kan bereiden en dat iedereen dat voor elkaar kan krijgen....

Wij eten al tijden amper vlees. Ik dacht zelf altijd dat ik dit nodig had in mijn leven en ook om mijn gerechten de juiste smaak te geven. Ineens rook ik het vlees op een andere manier en het bereiden ervan was zo vreemd.

De structuur was raar en als ik het tot mij nam in een gerecht, ervaarde ik geen euforie meer maar meer een walging van ... de smaak, de structuur en het leek alsof ik de stress erin kon proeven. Ik ging letterlijk bijna over mn nek bij het eten van vlees.

Het is lastig uit te leggen wat dat ineens met mij en mijn systeem deed... Zonder na te denken over alles heb ik vlees buiten mijn gerechten gehouden en ben Vega gaan koken. Ik mistte eigenlijk helemaal geen ruk en daarnaast laten wij ook gewoon de diehard vleeseters een week Vega eten terwijl ze het niet eens door hebben... ook dit zit dus allemaal in je mind...

Dit wil totaal niet zeggen dat ik een stukje vlees uit mijn leven verbannen heb. Want een paar weken geleden leed mijn lichaam hele rare vreselijke pijn vanuit de baarmoeder. Het was raar en niet te omschrijven maar mijn lichaam riep VLEEEEESSSS !!

Wij hebben een week vlees gegeten. Het was nodig ... !! En dan de mensen om je heen vallen met bosjes over jouw bereidde maaltijd heen want je was toch Vegetarisch ... Nee dat heb ik nooit gezegd, gedacht, uitgesproken en bedoeld. Het is wat zij zien en jouw in een hokje plaatsen en jij aan die manier van leven de rest van je leven moet voldoen...Daaaag mensheid...ik zal nooit in jullie hokjes passen !

Die hokjes zijn op alle gebieden de grootste fout die een mens kan maken, ook betreft eten. Een dieet met uitsluiten van bepaalde voedingsstoffen is dus helemaal kut en slaat helemaal nergens op want ook jouw systeem kan soms echt behoefte hebben aan bepaalde stoffen die je nodig hebt....

Met een rare gedachten had ik dan mijn vlees lappen voor mij liggen op de snijplank en dacht ... hmmm ga je dit serieus bereiden nu Mystica ?? Het was enigzins met grote tegenzin in mijn gedachten, maar heb mn verstand op nul gezet en geluisterd wat nu de bedoeling was.

Mijn kook-goeroe , hogere zelf, innerlijke wijsheid uit de oer bron kwam naar boven en liet mij dit vlees snijden en bereiden met de meest fijne kruiden en techniek. Alsof er een Boeddhist in je oor staat te fluisteren "het is okaY"...

Waarom was het okay ? Er werd gezegd dat ik dit nu nodig had in mijn systeem. En dat ik door de manier van bereiden dit vlees op een hogere frequentie zou brengen met liefde, energie en oer-wijsheid hoe deze te bereiden.

Het is anders dan een broodje kebab wat aangesneden word en in je broodje geflikkerd word. Daar zit geen liefde in werd er gezegd. Het zorgvuldig roeren en proeven van de eenheid die jij op dat moment bereidt om je lichaam te voorzien van de juiste stofjes is het geheim.

Het SOUL moet dus in je food worden gelegd om tot een gelijkwaardige maaltijd te komen waarin jij ook de energie en frequentie weer kan verhogen van bijvoorbeeld het vlees wat gruwelijk behandeld is in het proces...

Ik heb deze wijsheid echt even moeten laten bezinken , maar kwam zelf tot de conclusie dat deze oer- wijsheid toch gelijk had. Jij bent zelf de bereider van jouw energetische maaltijd die je bij elk klein ding kan toepassen als er maar genoeg liefde, zorg en aandacht in zit.

Op het moment dat jij zover bent dat je kan luisteren naar jouw innerlijke oer-wijsheid betreft eten en het bereiden van eten , zul jij het verschil gaan herkennen van Soul food wat de ziel voedt of fastfood wat de mind zal voeden.

Zo zie je ook dat de mens in andere landen veel meer de focus leggen op het bereiden en eten van voedsel. Het is een heilig iets en het delen ervan is een zegen. Zo zie ik dat ook op dit moment.

Het is niet een hap-slik-weg moment, maar de dankbaarheid van het eten wat je hebt, de euforie wat je ervaart als je het tot je neemt. De verhoging van energie die je kan ervaren als je het bereidt en het gevoel alsof je goud deelt als er iemand komt eten.

Bijna overal ter wereld gaan de mensen anders om met voedsel en zul je ook zien dat je Turkse buurvrouw bijvoorbeeld eerder een bakje eten komt brengen dan de peper en zout Nederlanders een potje stamp komt brengen...

De intentie, de liefde, de soul die zij zien in dat stukje eten wat zij op dat moment met jouw willen delen is zoveel meer dan een consumptie die wij als Nederlander vaak alleen maar zien. Het is deel geworden van een eenheid wat zij in dat stukje voedsel hebben gebracht door de bereiding en voorbereiding die getroffen werd om dit tot een geheel te brengen, waar liefde altijd nog door de maag gaat !

Doe er wat mee, ervaar deze intentie. Luister naar wat de oer-wijsheid jou elke dag wil vertellen. Maak tijd en neem die tijd om goed voedsel te bereiden waar je 2 dagen van kan eten en voldoening uit kan halen.

Laat je niet misleiden door "makkelijke maaltijden" of kant en klare hap meuk weg te schranzen die helemaal niets toevoegen in jouw leven... Eet smakelijk !

Liefs Mystica !


Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page