top of page
Featured Posts

"Spirituele"ontwikeling

Ik krijg vaak de vraag of ik mensen wil begeleiden op hun pad in het spirituele.

Zij ontwaken en horen, voelen en zien steeds meer op hun pad verschijnen. Zij willen sneller en dieper in deze zogenaamde "materie" en gaan dorstig op zoek naar alle informatie om zich vol te zuigen met wijsheid om sneller te groeien.

Vandaag gaan wij voor eens en altijd de kennis geven van de fouten en begrippen die mensen voor ogen hebben om zich verder te ontwikkelen in dit leven.

"Spirituele" ontwikkeling...

Waarom zet je spirituele tussen haakjes Mystica ?

Het woord Spiritueel grijpt mij al naar de strot , zoals het woordje Medium ook doet.

Het zijn aardse benamingen waar een dergelijk verwachtingspatroon in verschuild ligt wat zelfs te kort doet aan de werkelijkheid in dit alles.

Soms heb je ze helaas nodig om de mensheid duidelijkheid te geven over welke `tak`wij hier praten als het over het leven gaat of je kunnen. Sommige kunnen het namelijk dan pas begrijpen wat je bedoeld en dat is jammer.

Spiritueel is een breed begrip in deze zaken en word vaak verward met een geloofsovertuiging of een bepaalde manier van leven, waarin je moet voldoen aan bepaalde waarden en normen zoals bijvoorbeeld.... Geen vlees meer eten, altijd lief zijn, nooit een keer iemands huid volschelden en de hele dag zweven als een malle....Stop daarmee !!!

Het zogenaamde "spirituele" is maar een woord, een hokje zoals de hele wereld zich vol blijft proppen met hokjes waarin jij jezelf zou moeten plaatsen wil jij aangeven welke overtuiging jij dient in dit leven. Welk pad jij bewandeld, beroep jij doet of ziekte jij onder de leden hebt.

Dit levenspad is nooit of te nimmer in een aards hokje te drukken... het is geen hokje maar een wijsheid die zich vanzelf aandient als men het leven leeft zoals iedere ziel op deze aarde dat voor zichzelf zal doen.

Wil je dit wel in een hokje stoppen, dan is dat wederom jouw eigen keuze. Velen gebruiken het dus in deze als een bron van zogenaamde kennis om te zetten in geld. Daarom zijn wij net ff anders. Wijsheid verspreiden kost helemaal niets, pas als jij je auto pakt om ergens heen te rijden dan kost het geld.

Het dient allemaal een hoger doel. Alle tegenslagen in je leven brengen wijsheid, kennis, lessen en inzichten. Dat is het pad naar een "hoger bewustzijn" dus een betere wijsheid voor jezelf om sterker en wijzer in dit leven te kunnen staan, maar vooral om op jezelf te durven te vertrouwen in alles wat je kan en mag doen.

Er is dus geen "cursus" of opleiding te volgen om jouw wijsheid in dit pad te behalen. Het is allemaal geld wat de ander weer "mooi" maakt en zij leren jou niet hoe JIJ jouw pad zal ervaren maar delen in ruil voor geld hun wijsheid over hoe zij hun eigen pad ervaren en willen dat "delen". Dat zijn gewoon de feiten niets meer of minder.

Dat teveel mensen dit "gegeven" mooier willen maken door alsnog je geld af te troggelen dat is ieders EIGEN keuze... de realiteit is een andere waarheid.

Uiteindelijk kun je dus van een koude kermis thuis komen en ontdekken dat het bij jou helemaal niet zo gaat zoals de cursus liet zien. Dan kun je dus ook nog eens gaan twijfelen aan je eigen kunnen, want mevrouw medium van de cursus zei dat het op een hele andere manier zou gaan. Daar gaat het dus finaal de mist in ...

Het Levenspad

Laten we het woordje "spiritueel" lekker even in zijn hokje zitten en gewoon de puurheid gebruiken om deze wijsheid voor eens en altijd in jullie systeem te pompen. Alles wat men spiritueel noemt of wil benoemen is simpel gezegd gewoon jouw eigen levensweg.

Het pad wat jij als individu zal bewandelen in jouw eigen wereld en belevenis. Met je eigen keuzes, ups en downs, lessen, geluk en verdriet wat een ander niet ziet !!

Mystica kun jij mij begeleiden ??

Wat wil je dat ik doe ? Je handje vasthouden en elke stap die je zet zeggen STOP... !! Wij moeten nu een keuze maken ... er is geen WIj het is alleen JIj ... het is niet aan mij of aan een ander om jouw eten voor te kauwen en dan te bedenken of jij het wel lekker vind, terwijl jij je eigen smaak hebt en die verschillen enorm....trust me :P

Ten eerste heb ik helemaaaal geen tijd om iedereen dr handje vast te houden en als een Toto met jou mee te huppelen over het gele pad en als het fout is ff bij te springen om jouw shit te lijmen ... no way ...

Deze Mystica is nu bijna 44 jaar en heeft deze kwestie vanaf haar 2 jaar als mini mens allemaal zelf uit moeten zoeken... en dat geldt voor iedereen op deze aardkloot.

Dus nee.... makkelijker kunnen wij het niet maken, ook niet voorkauwen of je handje vasthouden. Wat wij wel doen is wijsheid verspreiden zoals deze om een deur open te zetten en het is aan iedereen zelf de keuze wat zij ermee doen , of juist niet...

Wat wij hierin wel heel erg duidelijk willen maken is dat jouw eigen leven al het "spirituele"wat jij wil ervaren al in zich heeft. Je hoeft verder niet op zoek naar meer. Ook niet te mediteren of op je kop te gaan hangen omdat dat in de cursus verteld word. Integendeel... ook al lijkt het soms of je leven stilstaat, juist op die momenten groei je als een malle... dat komt alleen pas later door.

Zodra jij aan dit leven begint, begin jij al aan je pad. Daar waar je alleen op de wereld komt en deze ook weer alleen zal verlaten. Alle mensen en gebeurtenissen die je tegenkomt in dit leven is een "spirituele ervaring" ook al is het dikke shit. Je pakt er altijd een les uit en die mag je meenemen in dit leven om je juist te behoeden voor volgende fouten die je kan maken.

Leer je er helemaal niets van, dan kom je deze mensen of gebeurtenissen gewoon weer tegen om voor eens en voor altijd door te kunnen dringen dat het een LES moet zijn. Dat heet dus GROEI... daar hoeft geen spirituele voor te staan !

Het is dus onnodig om andere mensen of situaties nog de schuld te geven van jouw pech of ongeluk. Jij bent er altijd nog zelf bij en de keuzes die jij op dat moment maakt, bepalen het vervolg van dit alles. Steek jij je kop in het zand, dan zal jij wederom een hoge prijs betalen omdat je er niet van geleerd hebt. Dat zijn gewoonweg de feiten, niet leuk , maar wel de pure waarheid in jullie levens.

De drang naar meer ......

Dan een nog groter issue in het "spiritueel ontwaken" van de mens is de drang naar meer kennis, meer weten... meer meer meer... Stop daarmee !!!

Je kan helemaal niets afdwingen in het leven, en zodra jij de MOETEN inzet om meer wijsheid te kunnen vergaren uit een grote oneindige bron... waaauw dan pas kom je jezelf tegen.

De energie MOET helemaal niets !!!! Ga jezelf is ff na .. als iemand steeds roept dat jij iets MOET wat doe je dan... wegwezen denk ! Nope... dat is het grootste struikelblok aller tijden.

Sommige denken dat ze afgestudeerd zijn in Jomanda termen als zij steeds meer gaan voelen, weten en zien. Het kan zomaar zijn dat zij overweldigd raken in hun kunnen dat ze ongevraagd mensen `lastig`gaan vallen die op hun pad komen.

Ik vuul dit en ik Vuul dat bij jou ... dit vaak ook om bevestiging te krijgen over hun eigen kunnen en weten en vergeten dus te LUISTEREN of het wel de bedoeling is dat je met jouw `goede bedoelingen` op deze manier de mens `lastig`valt uit het niets om je eigen `gram`te halen om te kunnen groeien en je vertrouwen te voeden ... Ho is ff... dat gaan we dus ff helemaal niet doen.

Zij doen dit dan dus ook voornamelijk voor zichzelf om het positieve in zichzelf zoveel mogelijk te `voeden` en vergeten dan de kwetsbaarheid en het gevoel van de mens die tegenover hun staat. Het kan namelijk keihard binnen komen en deze mensen vragen er vaak niet eens om, of zijn er helemaal nog niet klaar voor.... Dit is dus echtttt NOT DONE !!

Het is dus super vet als jij aan het groeien bent, dat is de bedoeling van jouw ziel in dit leven en dat geldt voor iedereen. Daarnaast staat het totaal los van een geloof of een god, levenswijze, goeroe gebeuren en zweefpraktijken.

Het is gewoon het afstoffen van jouw lijntje met de eeuwige bron waarmee wij verbonden zijn. De navelstreng weer wakker maken waar alle wijsheid en connectie al inzit. Dat vind je vanzelf terug in elke dag die je leeft. Maar zodra je het gaat forceren , zal de sluier weer sluiten omdat dat helemaal niet de bedoeling is van dit alles.

Forceren wil zeggen dat je in een verkramping dingen aan wil gaan. of je ego ineens de overhand wil nemen omdat JIJ ZO GOED BENT INEENS ... Neeeeeeeeeej ... het is een BRON waar veel informatie vandaan komt.. niet van jou !!!

Accepteer dat jij een `rietje`bent wat in contact staat met een groter iets dan de mensheid hier op aarde kan waarnemen. Maar iedereen op deze planeet heeft de kracht om dit te manifesteren. Dus zo `speciaal`ben jij helemaal niet.

Bij de 1 gaat het lampje gewoon eerder branden dan bij de ander. Dat kan zijn omdat je al meer kennis hebt vergaard in dit leven en door vele vorige levens waarin jij dingen mocht leren en ervaren. Ook die kennis zit in je navelstreng en kun je weer gebruiken in de volgende levens.

Als je maar leert `luisteren`naar je innerlijke stem . je guide , en daarop leert vertrouwen. Daar waar je Ego niet mee mag doen in het spel der wijsheid, want ook dan zal jij jezelf tegenkomen. Geen cursus op deze wereld zal jou betere en sneller wijsheid leren vergaren dan je eigen leven zal doen. Elke minuut van de dag ...

Veel mediums geilen in deze ook letterlijk op de `erkenning` die zij graag opeisen omdat ze het allemaal zo goed weten. Daarom heet ik voor jullie Mystica en gebruik ik nooit mijn eigen naam. Sommige mensen storen zich daaraan, maar het gaat niet om wie IK ben... maar om de boodschap die zij jullie meegeven.

De erkenning heb ik niet nodig om mij beter te voelen. Het gegeven dat de mens kan `groeien`door deze `gratis`wijsheid is alles wat ik nodig heb... en dat gaat al 10 jaar prima zo via onze website en pagina en daar ben ik trots op !

Groei wijsheid !

Wat nu dan Mystica ? Nou je mag van mij gaan Googlen... we nemen het voorbeeld... vleermuis.

Typ maar in : hoe vang je een vleermuis ?

Je zal zien dat er 100den verschillende manieren en ideeën voorbij komen waar je uiteindelijk nog niet weet hoe je deze shit moet aanpakken. Want ieder zingt zijn eigen lied... die vind dit die vind dat ...

Zo is dat dus ook met zogenaamde "spirituele zaken" bij de grote vriend Google. De 1 zegt dit de ander dat en voor je het weet zit je in je blote reet op een panfluit te spelen omdat je denkt dat dat zorgt voor meer wijsheid en verlichting.

Dat kan idd werken voor Diederik van de roeivereniging maar dat wil helemaal niet zeggen dat jij je daar fijn bij voelt.

Ik heb bijvoorbeeld paar keer geprobeerd te mediteren.... whahaha .... stop dr gewoon mee man....

Ik was al de boodschappen aan het bedenken voor de dag erna en wat gaan wij eigenlijk eten ? Ja ik kwam heul dicht bij mezelf op dat moment en vooral bij de maagstreek en de keuken...

Anderen hebben veel baat bij mediteren. Maar als je teveel naar een ander of Google kijkt wat je zou kunnen doen, word je ten eerste al stapelgek over de oneindige "methoden" die je kan toepassen om verlichting te vinden... en ten tweede , vaak past het helemaal niet bij wie jij bent en vind jou ziel dat helemaal niet "lekker". En dat is de reden dat niemand iets voor jouw kan bepalen of voorkauwen... lekker ff zelf doen dus !

Het leven zou een stuk makkelijker zijn als de bron naar zogenaamde alwetende wijsheid er niet was in de vorm van internet. Dan word het toch zelf doen en gebruik maken van je eigen huis, tuin en keuken wijsheid die IN de kern van jouw ziel ligt en in de oneindige bron die niet Google heet in deze. Ik ben een ekte huis, tuin en keukenwijsheider ... heb het ff lekker zelf gedaan !

Deze wijsheid kun je ook dus niet vinden in andere mensen. Zij zijn de spiegel voor jouw ziel waaruit je dingen mag leren, aangaan, loslaten. een plekje mag geven en doorleven. That;s life dat is jouw levenspad en jouw "spirituele reis" waarvoor je niet eens naar Tibet moet afreizen.

Weet dat altijd alles komt MET EEN REDEN !!! Hoe mooi, hoe klote, hoe verdrietig of raar dan ook!

Alles maar dan ook alles dient een hoger doel en het kan zijn dat je dat doel op dat moment nog totaal niet ziet, maar die wijsheid zal altijd later komen. Wanneer ? Als jij begrijpt dat je nooit of te nimmer bij de pakken neer moet zitten en blijven roepen "Dit overkomt mij altijd"... "Waarom ik "... om daarom !!

Omdat het de tijd is om dingen te leren, te zien, op te merken en te verwerken in je systeem om zo weer terug te komen bij de oerbron in jouw bestaan, de ziel ... daar waar het leven omgaat in jouw eigen persoonlijke straat !

Dat was dat ... zet em op !

Liefs Mystica !


Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page