top of page
Featured Posts

HET "IK" TIJDPERK EN HET EGO !

Geschreven door Mystica

vrijdag, 22 juli 2011 12:16

Wij zitten massaal in een tijd waarin wij als individu getest worden op alle vlakken. De kunst is weer om hierin ten aller tijde jezelf te blijven en daarnaast wat er ook gebeurt te blijven staan. Niemand ontkomt aan deze testen en iedereen krijgt het op dit moment wel voor zijn kiezen. Blijf bij jezelf en heb vertrouwen in wat er komen gaat.

ego.jpg

Het "Ik" Tijdperk en het Ego !

De mensheid is op dit moment een beetje raar, wij tonen allemaal vreemd gedrag en sommige mensen merken dit ook op. We komen steeds meer in ons bewustzijn en onze eigen energie terecht en zo zal je ook gaan merken dat er mensen uit je omgeving wegvallen zonder dat jij hier iets aan kan doen. Je bent niet alleen want wij hebben hier allemaal mee te maken. Velen onder jullie hebben de afgelopen tijd veel geleerd op het pas van bewustwording en de lessen die wij moeten leren om weer en stap hoger in de energie te komen.

Helaas blijven er mensen achter die niet de kracht of het begrip hebben om mee te gaan in de Hogere energie, de nieuwe tijd waar alles heel anders zal worden. Deze mensen zitten helaas nog teveel in hun Ego en materie en willen door middel van hun eigen weg te kiezen een stap verder komen ( denken zij ) in de wereld van macht en materie omdat zij zich verheven willen voelen boven een groep, een eenheid of een samenwerkingsverband. Zij denken zo de vruchten te plukken van datgene wat voor hun klaar ligt en schuiven daarvoor letterlijk alles opzij. Een vriendschap,familie een relatie en zelfs hun principes, niets zal deze mensen tegenhouden om hun eigen weg te kiezen en wie of wat ze daarvoor achter laten zien ze niet meer, ze zijn verloren in een Ego of een Materie waarvan zij denken dat dit de toekomst is.

De andere groep mensen die hierin "achterblijven" zijn mensen die totaal zichzelf aan het worden zijn, ze begrijpen de omgang met energie en hebben veel meer inzichten in het leven dan ooit tevoren. Zij werken vanuit liefde met veel plezier aan hun toekomst en zetten zich in voor andere mensen om deze ook in die hogere energie te krijgen. Dit wordt ze niet in dank afgenomen en zo zullen zij ook gaan merken dat er mensen zullen verdwijnen uit hun omgeving, de kunst is om dit niet persoonlijk aan te trekken maar letterlijk los te laten omdat deze "vrienden" nog steeds niet goed begrijpen waar het leven nu echt om gaat moeten dit pad bewandelen om hier nog wat levens lessen uit te halen en dat kan niemand anders voor hen doen. Wat er ook gebeurt in het leven mensen moeten altijd hun eigen pad bewandelen en hun gevoel volgen, je kan dit niemand kwalijk nemen maar 1 ding is belangrijk, trek het je nooit persoonlijk aan, en laat het los voordat het jou kan raken.

Wat de mensheid nu dus beleefd is dat er veel mensen, vrienden, gezinnen en groeperingen uit elkaar vallen omdat iedereen zijn eigen weg wil en gaat bewandelen. Dit is vaak moeilijk te begrijpen voor veel mensen omdat zij dit op zichzelf betrekken, en daardoor kan het voorkomen dat de mensen in die hogere energie zich mee laten slepen in de mensen die nog teveel in hun ego en materie leven en zo kan het gebeuren dat je meegesleept wordt in de lagere energie waar jij helemaal niet thuis hoort op dit moment. Het geeft wrijving en frustraties en vooral onbegrip aan alle kanten. Sommige voelen dit als een groot verlies en andere zien dit als een verlichting, hun pad is vrijgemaakt om door te kunnen gaan.

Wat belangrijk is in deze tijd is dat als jij als persoon altijd klaar staat voor je medemens en je medemens is ineens niet meer thuis omdat je medemens het te druk heeft met zichzelf, laat dit dan los, je kan praten maar ze horen je niet en dat zal veel frustraties met zich meebrengen. Het is op dit moment het "IK" tijdperk en iedereen denkt nu alleen maar aan zichzelf, dus ook jij mag aan jezelf denken en laat de boel daarom maar even de boel, als je dit niet doet zal je uit je kracht gehaald worden en meezinken in deze negatieve energie die mensen op elkaar afvuren in deze tijd.

Veel mensen leven nog in LaLa-land en denken echt dat alles op dit moment dat zogenaamde Liefde en Licht is. Om ze meteen even uit hun droomwereld te halen, we leven altijd nog op Aarde en niet met je zweefhoofd in een andere dimensie, dit is een ontkenning van de realiteit waar wij nu samen in verkeren en je kan er je ogen nog steeds voor sluiten maar dat wil ook zeggen dat je het gewoonweg niet wil weten en zo ontwijk je ook jou levenslessen en sta je gewoon stil in je groei en wijsheid maar dat is ieder voor zich...welkom in het "IK" Tijdperk !

De mensheid heeft al veel testen gehad de afgelopen tijd maar nu moeten we er allemaal aan geloven, of je nu positief of negatief in het leven staat we krijgen het allemaal voor onze kiezen en we kunnen nu niet terugvallen op anderen omdat zij ook net als wij druk zijn met onszelf en als jou medemens niet kan inzien dat ook jij het zwaar hebt op dit moment dat zit deze teveel in zijn Ego en om jezelf daarin te redden kan je maar 1 ding doen, laten gaan en blijven staan. Ieder individu moet zijn of haar pad nu gaan volgen en dat is wat wij nu aan het doen zijn. Je zal merken dat er mensen zijn die niet meer in jou leven passen en voel je daar niet verdrietig of schuldig om, soms is het iets wat nooit is geweest, of iemand waar je van geleerd hebt. Ook die mensen moet je soms laten gaan en niet getreurd want er komen andere mensen voor terug die wel in jou leven en denkwereld passen waar jij ook weer nieuwe lessen van mag leren.

Om nog even in te gaan op het innen van kritiek en andere negatieve benaderingen, wil ik jullie het volgende meegeven. Zoals jullie weten bestaat alles uit energie, in deze tijd zal iedereen veel kritiek of ongewoon gedrag op zich afgevuurd krijgen en wij moeten een weg vinden om hiermee om te gaan. Normaal laten wij dit binnenkomen maar deze negatieve woorden horen op dit moment niet bij ons, het is een spiegel voor de ander die jou op dat moment op die manier benadert.

Om jezelf te beschermen tegen deze uitlatingen of vreemd gedrag heb ik de volgende tip. Mocht er iemand in je omgeving jou willen raken met woorden of een andere negatieve actie, dan kan je dit heel makkelijk van je afzetten. De bal met negatieve energie die jij op dat moment aangereikt krijgt, mag je letterlijk weer terug geven, door de simpele woorden te gebruiken : Bij deze geef ik jou nu letterlijk al je frustraties en boosheid terug, omdat deze niet bij mij horen maar bij jouzelf, ik wens je succes met alles met veel liefde en geluk.

Wat je nu letterlijk doet is die bal energie die ze aan jou willen doorgeven, naast je neerleggen, oppakken en terug geven aan de afzender. Maar dit alles wel met liefde want dan buig je de frustraties van deze energiebal ook nog is om. Je zal meteen merken dat deze onrust weer uit je lichaam stroomt en jezelf weer in je eigen mooie hoge energie zal voelen en dat is waar het om gaat. Iedereen zal zich op dit moment wel herkennen in dit verhaal want het speelt bij bijna elk persoon op deze aardbol en de kunst is om hier mee om te gaan. Als je dit kan zien, begrijpen en mee om kan gaan zoals dit hier beschreven staat, ben je beschermd tegen alles wat jou naar beneden wil halen en je zal steeds beter in je eigen energie gaan staan, vertrouwend op de toekomst waar je heen mag gaan.

Het Ego

Het Ego kan je op verschillende manieren veroordelen maar een Ego kan ook 2 kanten op gaan. Veel mensen die nog niet genoeg vertrouwen hebben in wij zij zijn, mogen zijn of zullen worden, die creëeren een Nep Ego die gekweekt wordt door de persoon in kwestie die nog niet volledig vertrouwen in zichzelf heeft of van zichzelf kan houden. Een Nep Ego ontstaat vaak uit het verleden omdat deze mensen niet geaccepteerd werden zoals zij puur waren en daardoor hebben zij zichzelf letterlijk verstopt heel heel diep van binnen. Zij ontkennen zichzelf op alle gebieden en spelen dagelijks poppenkast tegenover de buitenwereld om op die manier er alles aan te doen om zichzelf te verstoppen achter een persoonlijkheid waar de nepheid vanaf straalt. Zij denken het op die manier goed voor elkaar te hebben en zo foppen zij niet alleen zichzelf maar ook de buitenwereld omdat wij niet meer weten met wie wij nu te maken hebben.

Mensen creeren dus een ego in hun zijn, hun werk of spiritualiteit en laten andere mensen "denken" dat zij het op deze manier allemaal heel erg goed weten te vertellen en alles goed voor elkaar hebben. Op dit moment worden de mensen met dit Ego bij de mensen weggehaald die wel ene inzicht hebben in wie zij zijn en wie de ander is. De groepen mensen die tegenover elkaar staan qua aards gedrag zetten zich tegen elkaar af en vormen zo een soort groepering die in 2 gesplitst wordt, en nogmaals als je dit niet ziet, zit te teveel in je Ego of in Lala Land.

Dit Ego van deze mensen is een ego die gekoppeld staat aan iets wat niet is, en nooit zal zijn. Je loopt te koop met een Ego die je zelf gekweekt hebt om feiten te ontwijken in jou bestaan, dus nepper dan nep en ook al denken zij iets te bereiken met dit Ego, het is niet gekomen vanuit jou puurheid dus je zal er niets mee bereiken, want dit is niet de bedoeling van het leven als mensheid, je zal toch eerst 200% jezelf moeten zijn voor jij echt iets kan bereiken maar door dat Ego wat tevens een plank voor je kop zal vormen zul je dit ook niet in kunnen zien.

Waar het dus om gaat in heel dit verhaal is leven en laten leven. Ga opzoek naar jezelf als je die nog niet gevonden hebt. Geef een ander niet de schuld van jou ellende of pijn, je bent er zelf nog altijd bij. Laat de ander zijn pad bewandelen als deze jou daarvoor opzij wil zetten, trek het je niet aan het is een les voor ieder mens en zo zal deze ook misschien gewoon niet meer in je leven passen. Heb respect voor ieder zijn mening, verhaal of inzicht, wij zijn immers niet allemaal hetzelfde en dat zal ook nooit zo zijn, ook niet met veel licht en liefde omdat de mensheid nu eenmaal mens is en altijd zal blijven zullen wij iedereen moeten accepteren zoals zij zijn of willen zijn.

Maak plaats voor jezelf en jou groei maar ook jou ellende en problemen die op je pad komen, neem je tijd of je rust iedereen zal dit doen op dit moment, neem het een ander niet kwalijk en als ze jou dit wel kwalijk nemen dan passen ze niet in jou leven. Blijf wie je bent volg je pad wie je ook bent of wat je ook doet vertrouw op je gevoel. Er ligt altijd een les voor je klaar omdat jij deze keuze hebt gemaakt en dat mag niemand je kwalijk nemen, maar als je het respect voor een ander niet bewaard verwacht dit dan ook niet meer terug en zet een spiegel voor zodat je kan blijven zien hoe je als mens omgaat met alles om je heen. Het is een grote ontdekkingsreis voor ons allemaal en ik wens jullie een behouden vaart !

Liefs Mystica

#ego #hetego #iktijdperk #mystica #theuniversalsociety

Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page