top of page
Featured Posts

IK LAAT HET LOS !

Geschreven door Mystica

woensdag, 03 augustus 2011 12:45

Een onderwerp waar op dit moment veel mensen mee te maken hebben. Loslaten van het verleden, mensen een relatie of een angst of emotie waar je eigenlijk al levenslang aan vast zit. Loslaten is voor de mens moeilijker dan je vastklampen aan iets wat niet is, of is geweest. Het loslaten hoort bij het proces van de verandering op de Aarde, waar de mensheid nu mee te maken heeft.

letting-go-is-hard.jpg

Ik Laat Het Los !

De mensheid is in een sneltreinvaart aan het groeien en transformeren en dat gaat natuurlijk niet zonder ups en downs. Iedereen heeft op dit moment te maken met het loslaten van alles wat negatief is of in het negatieve blijft hangen. Mensen die dit niet kunnen kiezen er zelf voor in dit negatieve te blijven omdat het ( hoe raar het ook klinkt ) voor hun dit de bekende weg is en ze bang zijn een ander pad in te slaan, of te naïef of in hun onzekerheid staan om het licht te zien en de juiste keuzes te maken. Hoe dan ook het loslaten is op dit moment een erg actieve energie in ons bestaan, grote schoonmaak der aarde maar ook in een mensen leven.

Jullie zullen merken dat er een duidelijke wereldwijde "scheiding"gaat komen van mensen die ervoor kiezen om in de lage negatieve energie te blijven hangen en de andere groep blijft stijgen in de hogere energie. Deze twee groepen hebben elkaar nodig (gehad ) om er sterker van te worden en vooral bewuster. De groep mensen die "het licht" al gezien hebben, hebben er alles aan gedaan om de andere groep die letterlijk blijven hangen mee te nemen deze hoge energie in. Sommige mensen hebben jullie mee kunnen nemen maar anderen blijven kiezen voor hun "moeilijke levenswijze". Neem het jezelf niet kwalijk als jij wel vooruit gaat en de ander blijft stil staan. Jij weet dat je er alles aan gedaan hebt om dit personen mee te nemen in deze " Roes " van mooie warme liefdevolle energie maar als iemand niet geholpen wil worden kan je nog zo hoog in de energie staan niemand zal deze mensen mee krijgen als zij hier zelf niet voor willen kiezen.

Het IK tijdperk waar wij nu in verkeren is niet iets van het Ego, de mensen met teveel Ego hoort op dit moment in de groep van de lagere energieën zo ook mensen die teveel in de materie vastzitten of hun zelfmedelijden zullen achterblijven in de aardse groei. Daar is op zich niets op tegen alleen dit is altijd nog de keuze die zij zelf maken. Daarvoor kunnen ze niet de ander de schuld geven omdat ze altijd nog de keus hebben gehad om hulp te aanvaarden van diegene die deze mensen het geluk ook gunnen en ze hierbij willen helpen. Veel mensen hebben door de hulp van de groep die al in de hogere energie staat het licht al gezien, anderen blijven liever leven in de duisternis en het is nu de tijd om je hiervan los te maken.

Het "Ik" Tijdperk staat los van het Ego maar wat wel vast staat is dat hiermee bedoeld wordt dat ieder voor zich nu zijn rommel en ellende moet opruimen om alles zo zuiver mogelijk te maken voor deze nieuwe start. Veel mensen raken hierdoor van slag, zowel de mensen die al in de hogere energie staan worden veroordeeld of benadeeld door de mensen die maar niet in deze energie willen komen. Het kan een vervelende situatie zijn en jullie wegen worden hoe dan ook gescheiden, neem het jezelf niet kwalijk en de ander ook niet, hoewel de ander ( in de lage energie ) jou dit waarschijnlijk wel kwalijk zal nemen omdat zij niet beter weten op dit moment, zij ervaren niet wat jij ervaart en voor hun is het moeilijker te begrijpen waarom het met jou zo goed gaat als andersom. Mensen in de hogere energie hebben de lessen al geleerd van kritiek innen, leven vanuit je hart, gevoel en met liefde en daarom zal het loslaten van een vriend of relatie voor jullie moeilijk zijn maar tevens zal je er vrede mee hebben omdat je weet dat dit voor iedereen de beste keuze is geweest, want het gaat nu om JOU !

Het Leven

We zijn niet zomaar op deze Aardkloot gekomen, en onze levens hebben allemaal tegenslagen waar wij elke keer ( soms met moeite ) toch wel weer uitgekomen zijn. Het leven gaat om lessen leren, gevoel voelen, ervaringen doormaken en daar je les meteen in meenemen. Maar de bedoeling van deze ervaringen die je meekrijgt in dit leven is dat je er wat van opsteekt en er wat mee doet. Als je in zelfmedelijden gaat zitten kniezen over hoe slecht je het altijd hebt gehad en hoe zielig je bent, dan begrijp jij niets van jou bestaan. Dan wordt het tijd om jezelf snel bij elkaar te rapen en de vruchten te gaan plukken van wat er wel toe doet.

Het lichtpuntje in je leven en de mooie dingen die jij wel hebt mogen zien en ervaren. Pas als jij als mens al het menselijke "gevoel" hebt mogen ervaren en van hebt mogen leren dan pas ben je klaar om te genieten van jou geluk en onvoorwaardelijke liefde, maar dat gaat niet vanzelf, je moet eraan werken en hoe eerder je die lessen geleerd hebt en vooral door hebt, hoe sneller je zal genieten van de mooie kant van het leven in een hele andere energie. Je ogen sluiten voor alles om je heen is een makkelijke weg, maar neem het een ander dan niet kwalijk als deze WEL gelukkig wil zijn en hier ook voor gevochten heeft om dit doel te bereiken, en dat is echt niet de makkelijkste weg geweest maar zij gunnen zichzelf dit geluk omdat zij de waarde hebben leren kennen voor wie zij mogen zijn. Als je een ander wat gunt, kun jij ook pas wat geluk ervaren, alleen dat is voor veel mensen nog niet te begrijpen, dat komt dan niet door een ander maar door hun Ego, onbegrip en zelfmedelijden.

Wij zijn niet op de Aarde gekomen om te leven voor een persoon of een materie, ook niet om een machtspositie in te nemen, of te denken dat jij regels op kan leggen voor iemand die gelijk staat aan jou. Iedereen is gelijk, wij komen allemaal uit dezelfde bron en ons uiterlijk is de huls die wij meegekregen hebben. Ons uiterlijk (aanzicht) is ook een les. Ook daar moeten wij vrede mee hebben om zo totale liefde te ervaren, en dat komt ten eerste van binnenuit. Als je eenmaal zover bent dat je jezelf lief kan hebben om wie je bent, dan heb je ook snel vrede met hoe je eruit ziet. Want er is altijd wel iemand die wat te klagen heeft, dat is menselijk, en klagen komt vaak voor uit hun eigen onzekerheid, dus neem het een ander niet kwalijk want dit is een spiegel voor de persoon zelf.

Het Loslaten

Veel mensen zitten nog vast in een net wat zij zelf door de jaren heen gecreëerd hebben. Het is een soort "afwijking " in hun levenspatroon en soms is dat moeilijk te doorgronden. Een opgebouwd verdriet, trauma of negatief zelfbeeld wordt vaak veroorzaakt door een slechte ervaring in het leven. De mens is hier altijd nog zelf bij en heeft hierover zelf de controle. Veel mensen trekken zich te veel aan van wat een ander denkt of zegt, en gaat met deze woorden of deze gebeurtenis de toekomst in. Zij creëren op deze manier een energie om zich heen wat zich zal manifesteren als een drama in hun leven en de toekomst. Er wordt een negatieve spiraal gevormd waarin deze mensen blijven verkeren, zij krijgen hierdoor ook het idee dat ze geboren zijn voor de ellende in hun leven en geven hier altijd een ander de schuld. Toch zijn deze mensen mede verantwoordelijk voor het drama in hun leven omdat zij dit niet loslaten maar zich eraan vasthouden, het klinkt heel erg raar maar dit is wel het feit. Wij zijn in staat ALLES te creëren in ons leven wat wij wensen, het is wel belangrijk dat je wensen zonder ego of macht gewenst worden. Zodra jij in staat bent als mens de knop van deze energie om te zetten en 180 graden de andere kant op te denken zal je zien dat ook voor jou het geluk op je pad zal komen.

Loslaten is moeilijker dan je ergens aan vasthouden. Een liefde die je hebt gehad in je leven, waarvoor jij nog veel liefde voelt en de ander is er voor zijn of haar gevoel klaar mee, daar kan je je niet aan vasthouden omdat dat iets is wat er niet is of misschien wel nooit is geweest. Maar voor jou gevoel kan dit alles zijn, je leven, je handvat, en dat is dan tevens jou les. Je kan geen mens of materie als handvat gebruiken, of het idee hebben dat als je dit hebt dat je dan pas leeft of kan blijven leven omdat je aandacht nodig hebt of denk dat je alleen liefde kan ervaren van een ander. Dan wil dit zeggen dat je niet van jezelf houdt en dan is je les in het leven dat je van jezelf moet gaan leren houden, kijken naar je innerlijke IK, daar is waar het leven om draait. Wij worden alleen geboren en we gaan alleen dood en dat is niet voor niets. Wij moeten het zien te rooien op deze planeet met onszelf en wat er voor de rest bij komt kijken aan geliefde, familie of vrienden dat is toch echt altijd nog "bijzaak" en nooit de kern van ons bestaan. Pas als jij jezelf voor 300% kan accepteren en met jezelf door 1 deur kan dan zal je onvoorwaardelijke liefde kunnen ervaren vanuit jezelf, en je bent niet meer afhankelijk van een ander persoon, een geliefde of een materie. Dit geeft je de vrijheid in je bestaan door alleen al de onafhankelijkheid die je op dat moment aan het creëren bent en dat is een magische beleving en zeker een wens voor ieder mens.

Dan de feiten op een rij waarom je het verleden moet loslaten en jezelf moet afvragen waarom je jezelf hier zo aan vasthoudt. Probeer jezelf hierover te analyseren door even BUITEN jezelf te gaan staan en dit buiten jezelf te bekijken, want als je in een energie staat van zelfmedelijden en dit vanuit jezelf gaat bekijken dan heb je er nooit een helder inzicht over omdat je het vertroebelt door je eigen gemaakte belevingswereld en dan zullen deze tips je nooit helpen.

Ja kan jezelf afvragen :

Waarom hou ik mij hier nog aan vast ?

Welk gevoel heb ik erbij ?

Wordt ik hier gelukkig van ?

Zou die ander zich hier ook nog druk over maken of wakker van liggen ?

Is mijn leven het waard om mijn energie te verspillen aan iets wat er niet meer is ?

Waarom is mij dit overkomen ?

Heb ik zelf ook schuld aan wat er gebeurt is ?

Is mijn leven nu verpest door die gebeurtenis of verpest ik het nu toch zelf ?

Wil ik heel mijn leven weggooien voor wat er in het verleden is gebeurt ?

De vraag waarom hou ik me hier nog aan vast is een goede spiegel die je jezelf voor kan houden en is goed in de spiegel kan kijken en inzien waar je nu eigenlijk mee bezig bent. Daarnaast kan je jezelf afvragen of je nu gelukkig wordt van dit gevoel van je vasthouden aan....iets wat niet bestaat ? Vaak ben jij nog de enige die zich druk maakt over wat er in het verleden gebeurt is, een ander ligt er niet eens meer wakker van en jij bent er 24/7 mee bezig omdat jij dit jezelf aan wil doen. Als jij hier de rest van je leven je energie in wil steken is dat altijd nog jou keus, en niet de schuld van de ander, het is een les en als jij zo koppig bent om deze niet te willen leren of in te zien dat je er niet verder mee komt, dan is dit nogmaals je eigen keuze.

Waarom dit jou nu overkomen is, omdat dit het lot is. Je hebt hier een les te leren om zo verder te komen in jou leven, het is net als naar school gaan en een examen doen, pas als je een goed cijfer hebt mag je door naar een hogere klas, steek jij je kop in het zand en ontwijk jij het examen omdat je het misschien te lastig of moeilijk vind, dan laten ze je lekker zitten waar je zit en kom je nooit geen stap verder. Je leven heeft een klap gehad in deze gebeurtenis maar het is niet de bedoeling dat je in zelfmedelijden gaat verkeren, ieder mens krijgt het voor zijn kiezen en iedereen wandelt dit moeilijke pad. Ook zij vechten voor een beter bestaan en als jij daar nogmaals geen zin in hebt of dat je het te moeilijk vind, dan maak jij zelf de keuze om in het negatieve te blijven leven en dan kan je de schuld niet meer bij een ander leggen. En tot slot is het heel belangrijk dat je jezelf gaat afvragen of jij het verleden laat winnen van je toekomst. Of jij deze gebeurtenis zo kan accepteren dat je ermee instemt (letterlijk) dat jij zegt tegen de persoon die je verdriet of pijn gedaan heeft, bedankt voor deze nare actie ik accepteer wat jij mij aangedaan hebt en ik ga ernaar leven. Dat klinkt dom he ? Uiteindelijk is dit wat jij aan het doen bent met jou leven. Ik zou zeggen think twice, doe er wat aan, pak je leven weer op je leeft maar 1 keer dit leven, kijk terug op je verleden en laat het los, het is geweest het hoort niet meer in jou leven. Leer je lessen hieruit en ga door, je hebt nog veel in te halen als jij al deze tijd je vastgehouden hebt aan iets wat niet meer is en er niet meer toe doet. Jij weet dat je meer waard bent en waarde hebt, je gunt het jezelf niet eens, en zo ook een ander niet, omdat zij wel gelukkig zijn en jij bent zielig. Omdat jij jezelf zielig vind en je leven zielig maakt.

Het is nu de tijd om een keuze te maken in je leven. Je kan twee kanten op gaan, het positieve op zoeken of lekker blijven zitten waar je nu bent. Het is een makkelijke keuze omdat je moet afwegen wat nu positief en negatief is in je leven. Het is genoeg geweest het verdriet en de drama, het is tijd om op te staan, voor jezelf op te komen, en zelf je leven te bepalen. Jij maakt je eigen wetten en regels en jij maakt zelf jou leven en je toekomst en daar kan je nooit een ander verantwoordelijk voor stellen alleen jijzelf. Niemand kan medelijden hebben met iemand die zijn eigen leven op deze manier zelf creëert. Het is jou keuze, dus ook je keuze wat je er mee gaat doen. De mensheid wordt opgesplitst in twee groepen, welke groep kies jij, de goeie energie en het geluk, of je eigen drama wereld met veel ellende en verdriet. Denk er goed over na en wacht er niet te lang mee want de tijd tikt door, elke dag elke minuut dat jij je nog bezig houdt met iets wat er allang niet meer is gaat af van al het mooie, het geluk en de liefde die op je wacht in de toekomst. Pluk de dag, begin er vandaag nog mee, zet de knop 180 graden om leer je lessen en ga snel alles inhalen wat je hebt gemist, het is nooit te laat om je geluk te ervaren en je kado des levens te ontvangen, want voor ieder mens op deze aardbol is er een kado die je krijgt als jij je lessen hebt geleerd en van jezelf kan houden. Wil jij weten wat jou kado kan zijn, ga er dan naar opzoek en raap jezelf bij elkaar. Zij zullen je horen en datgene geven waar jij je hele leven al op wacht.

Ik wens jullie allemaal heel veel succes en sterkte

in deze soms Heftig tijd. Weet dat uiteindelijk

altijd alles goed zal komen !

Veel Liefs Mystica

#loslaten #verleden #mystica #theuniversalsociety

Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page