top of page
Featured Posts

ANGSTEN EN FOBIEËN !

Geschreven door Mystica

zondag, 18 september 2011 15:45

Angst ! Ieder mens op deze aardbol heeft wel ergens angst voor. Angst kan voortkomen uit een verleden of zelfs uit een vorig leven. Leven in angst is niet gezond voor de mensheid maar wij bezitten allemaal de kracht om deze angsten om te zetten, door ze aan te gaan en ook niet meer bij stil te staan.

2985b81.jpg

Angsten en Fobieën !

Veel mensen leven op dit moment in angst, ze zijn bang voor de dood maar ook bang om het geluk aan te gaan. Iedereen heeft wel ergens angst voor, soms weten wij waar het uit ontstaan is maar vaak weten wij ook helemaal niet waarom wij deze angsten zo ervaren. Wij kunnen bijvoorbeeld bang zijn om in natuurwater te zwemmen terwijl daar helemaal geen reden voor hoeft te zijn. Ook al heb je in dit leven geen slechte ervaring gehad met water of zwemmen, toch kan je altijd een bepaalde angst hebben of een fobie voor iets waar tot nu toe geen verklaring voor te vinden is. Je kan hoogtevrees hebben of angst om in grote groepen mensen te verkeren. Een angst, vrees of een fobie is iets wat allemaal opgeslagen is in ons systeem en het is de bedoeling om dit systeem "virus" vrij te maken.

Wij hebben als mens meerdere levens en alles wat wij beleven in een ander leven wordt opgeslagen in onze zogenaamde "navelstreng"die in verbinding staat met het Universum. In deze streng wordt alle informatie opgeslagen, onze ervaringen, gevoelens,emoties maar ook onze angsten en fobieën die wij in onze vorige levens beleefd hebben. Wat wij dus in dit leven doen is vanuit ons onderbewustzijn die angst of fobie terug pakken in dit leven. Je denkt dus niet te weten waar jou angst vandaan kan komen maar dat zit allemaal opgeslagen in jou "levens streng" en zo kun je dus ook die gevoelens nog terug krijgen in een volgend leven. Dit geeft dus aan dat ieder mens meerdere vorige levens hebben gehad, dus de theorie is nu voor jou een feit, hoe wil jij dit anders verklaren ?

De kunst is om deze angsten te overwinnen want als je die angsten al meeneemt in een volgend leven wil het zeggen dat je in je vorige bestaan niet de kans gekregen hebt om dit achter je te laten of je angst te overwinnen. Je kan misschien verdronken zijn in een vorig leven en nu ineens in je leven erna last hebben van een fobie voor water. Als je een verdrinkingsdood achter de rug hebt, heb je dus niet de tijd gehad om dat in het vorige leven te verwerken omdat je toen al overleden was. Het is eigenlijk een simpele theorie waar nog steeds TE veel mensen om lachen maar als jij jezelf nu onder de loep neemt met deze theorie erbij dan weet jij ook dat jou angst of fobie niet zomaar is komen aanwaaien en overal is een reden voor.

Heel veel mensen doen er alles aan om hun angsten uit de weg te gaan, maar dan creëer je eigenlijk een angst op de angsten die je al hebt. Jou gedachten spelen hierin een grote rol, zij nemen het meteen over van je gevoel, en daardoor ontstaat er een verwarring wat zich kan uiten als een paniekaanval en dit heb je helemaal aan jezelf te danken. Het is een probleem dat terug komt in je leven omdat jij er je les in moet leren, juist in dit leven omdat je in je vorig leven niet de kans hebt gehad dit achter je te laten. Ze maken het ons niet echt makkelijk hier maar dit zal jou net zo lang achtervolgen tot jij er wat mee doet. Aangaan....!! Dat is de enige oplossing die er bestaat voor angsten en fobieën. De werkelijkheid is namelijk dat het allemaal reuze mee valt als je deze angst aangaat, het is je hoofd die jou gek maakt en daar ben je nog altijd zelf bij.

Als je bijvoorbeeld een straat over moet steken, dat is iets wat wij allemaal dagelijks doen, en zonder na te denken steken wij gewoon misschien wel elke dag dezelfde straat over. Maar als er iemand in je omgeving ineens zegt ; "Nou die straat is zo gevaarlijk, er zijn al meerdere doden gevallen en ik durf haast niet meer over te steken". Als jij dan weer na al die tijd bij de straat uitkomt waar je gewoon weer wil oversteken, dan ineens hoor jij dat verhaal in je gedachten en is er dus onbewust in jouzelf een angst gecreëerd wat gebaseerd is op de angst van een ander. Als jij dit toelaat of in meegaat zul je zien dat elke keer als jij voor die straat staat om over te steken voel je die energie van angst meteen opkomen en zal je zeker als een zenuwachtige kip over gaan steken wat nog gevaarlijk kan zijn ook.

Omdat angst paniek veroorzaakt kunnen wij onszelf onnodig in vervelende situaties helpen, waar je normaal geen probleem mee zou hebben, maar doordat je de energie van angst oproept en daarna binnen laat komen in je gevoel, ben je zo bezig met deze angst, dat je extra klungelig wordt en als een kip zonder kop rond loopt en dan kunnen er pas problemen of ongelukken van komen, dat is dan niet een bevestiging van de angst die je al had, maar een gevolg van het feit dat jij die angst toelaat en dat deze jou kan overnemen op het moment dat jij deze angst aan moet gaan. Je energie trilling wordt verlaagt, je hart gaat sneller kloppen, het zweet kan je uitbreken en je spieren verkrampen en daardoor kunnen je luchtwegen ook problemen krijgen. Je krijgt een soort van panisch gedrag waar je zelf geen controle meer over hebt, en het is tijd om deze controle terug te krijgen over je lichaam en je geest.

Omdat veel mensen toegeven aan de angst en dit altijd uit de weg willen gaan missen zijn ook zeker belangrijke dingen in het leven, of een leuk contact of een liefde die eigenlijk op je pad had moeten komen maar omdat je zo aan het treuzelen en aan het miepen bent over je angsten ga je ook "dat wat er wel toe doet" uit de weg en zo mis jij heel veen dingen in jou leven waardoor je leven misschien wel een hele andere wending zou krijgen. Je wordt misschien wel beperkt in het omgaan met je vrienden of je bent je leven lang alleen omdat je juist angst hebt voor de mensen of een nieuw contact. Als jij dan graag jou leven zo wil leven dan is dat geheel jou keuze, maar dan wil ik ook dat je even terug kijkt op het leven wat je nu al beleeft hebt en in gaat zien dat dit niet de manier is om door te gaan. Als je zou weten hoe snel en makkelijk jij een angst kan overwinnen dan kan je jezelf wel voor je kop slaan dat je al die tijd zo geleefd hebt en zoveel gemist hebt doordat je die kleine dingetje in de weg liet staan en daar ben jij nog steeds altijd zelf bij en verantwoordelijk voor. Het leven gaat nu eenmaal over dingen overwinnen, verdriet, verlies,emoties en ook angsten horen daarbij. Wij komen amper verder in dit leven als wij nog steeds blijven hangen in die angst die je al meegenomen hebt uit een vorig leven, hoeveel levens wil jij erover doen om deze angst te overwinnen ?

Angsten en Fobieën zijn er in veel verschillende soorten en maten, dit is voor ieder mens anders, het is soms een uniek iets juist omdat dit iets persoonlijks is. Niemand kan jou van die angsten afhelpen alleen jijzelf. Je kan in een praatgroepje gaan zitten en de dingen samen bespreken of je raapt jezelf NU bij elkaar en ga zelf is even op onderzoek uit. Je kan natuurlijk ook de keuze maken om de rest van je leven als een bang schaap jezelf te verschuilen achter dit probleem maar daar heb je alleen jezelf mee. Veel mensen begrijpen de angsten of fobieën van een ander niet omdat zij dit zelf gewoon niet beleven of beleefd hebben. Zij zullen je dan ook vaak uitlachen omdat jij iets niet kan of durft en heel erg veel mensen schamen zich daardoor voor hun angsten. Het is ook lastig om dit probleem aan de ander uit te leggen omdat JIJ degene bent die dit voelt en zo ervaart. Ook al begrijpen mensen jou angst niet het is toch niet iets waar je je voor hoeft te schamen, iedereen heeft zo zijn problemen en niemand is nu eenmaal perfect. Als er wel mensen zijn die alleen maar kunnen lachen om jou angst of fobie dan zijn dat mensen die wat kortzichtig zijn en niet in staat zijn om een probleem van een ander serieus te nemen. Trek je dit niet, het ligt niet aan jou maar aan die ander. Wat voor jou een Hell kan zijn om aan te gaan is voor een ander misschien wel een dagelijkse bezigheid en daarom snappen veel mensen andermans angsten niet.

Wat is het nut nu eigenlijk van een angst of fobie ? Het is eigenlijk nutteloos, en door deze problemen kan je zelf nog meer angsten creëren omdat je al in de energie van angst zit trek je als een magneet die energie weer aan, dus er kunnen mensen op je pad komen (gelijkgestemde) die ook in een angst leven, jullie kunnen onder het genot van een bak koffie je angsten bespreken en je voelt daardoor een connectie met je medemens omdat deze jou kan begrijpen. Maar omdat je in een energie van een angst of fobie zit kan je ook zeker de angsten van deze andere persoon overnemen en zo dus meer angsten kweken in je leven, want een angst kweken is niet moeilijk, ervan af komen dat is het probleem. Dus een praatgroep van mensen die angstig zijn kan van de ene kant goed zijn voor een mens maar van de andere kant kun je in je onderbewustzijn nog meer angsten creëren en daar zit niemand op te wachten. Waarom overkomt mij deze angst ? Het is simpel uitgelegd het is gewoon een les, een les in dit leven die je moet overwinnen, door die overwinning zal je trots zijn op jezelf en als je je grootste angst overwonnen hebt is de rest een eitje om te overwinnen. Ja zal zien dat je super sterk in het leven staat en er zal een wereld voor je open gaan. Je zal jezelf voor je kop slaan omdat jij al die tijd moeilijk gedaan hebt over iets wat helemaal nergens over gaat, daar kan je pas achter komen als je dit aangaat, onder ogen ziet, er mee om kan gaan een plek kan geven en door leven. Daar is voor veel mensen veel lef en moed voor nodig maar liever vandaag nog dan morgen. Je zal een gevoel van vrijheid ervaren en in gaan zien dat je veel sterker in je schoenen staat dan ooit tevoren. je zal gaan merken dat je echt belemmerd was door toe te geven aan deze angst of fobie en je zal zo trots op jezelf zijn dat je het naar andere mensen uit durft te spreken dat jij dit overwonnen hebt, en je bent een hele grote stap verder in het leven.

Kinderen en Angsten

Kinderen hebben natuurlijk ook angsten en fobieën. Dit kan verschillende oorzaken hebben, Zij kunnen dit namelijk al heel vroeg overnemen van hun ouders, familie of vriendjes. Je kind beschermen tegen hun angst is niet altijd even goed. Als jij meegaat in de angst van een kind zal deze angst alleen maar aanmoedigen en dan zal je zien dat een kind last gaat krijgen van paniek aanvallen en dan is het einde zoek. Een kind moet kind zijn en jij als ouder moet je kind beschermen. Dat is de normale gang van zaken, maar dit soort bescherming werkt juist tegendraads. Je voedt de negatieve energie en die zal alleen maar groeien, naarmate een kind ouder wordt zal deze angst of fobie ook meegroeien en zo zullen zij hun leven lang hier last van hebben. Voor een kind is het nog makkelijker om van een angst af te komen dan voor een volwassen mens. Omdat een volwassen mens al veel langer rondloopt met deze angst is deze gegroeid tot iets veel groters dan een kind ervaart. Een kind komt net kijken en als deze die angst meegenomen hebben uit een vorig leventje dan is het voor jou als ouder de taak om je kind hier zo snel mogelijk vanaf te helpen, ga het aan samen met je kind, en dat gaat niet in 1 dag, neem er de tijd voor en laat zien dat het niet nodig is om bang te zijn. Als jij als ouder zelf een angst of fobie hebt voor iets, en je geeft hier aan toe in het bijzijn van je kinderen, dan is het mogelijk dat jij je angsten aan je kind doorgeeft, want jij bent immers het voorbeeld voor je kinderen. Je kan dan zeggen mijn kind lijkt heel erg op mij hij is ook bang voor.....Dat zeg je dan verkeerd. Jij hebt je kind gevormd als iemand die jou angsten overneemt en als jij zelf niet jou angsten heel snel onder ogen gaat zien en er wat mee gaat doen dan creëer je deze angst in je familie en dat is niet de bedoeling. Je mag je kind niet laten leven in jou angsten omdat jij ervoor aan het vluchten bent en maar de makkelijkste weg kiest om deze uit de weg te gaan, dat is egoïstisch en eigenlijk heel erg sneu voor je kind. Als je je angst boven de liefde van je kind zet dan is het echt tijd om in therapie te gaan want dan heb je een heel groot probleem. Een kind neemt namelijk veel energie over van andere mensen en ook al probeer jij dit niet te laten merken aan je kind zij voelen met jou mee en ervaren ook jou angsten, nogmaals kinderen zijn niet gek en vooral de kinderen van deze tijd hebben een oude ziel en veel wijsheid.

De Overwinning

Schaamte komt naast je angst te staan, het uitspreken en aangeven van je angst of fobie is voor veel mensen een soort van taboe. Dus een praatgroep of psychiater is ook voor veel mensen geen oplossing. Maar wat moet je dan doen als je hier toch vanaf wil komen. Je blokkeert nu je levensweg en dat is niet de bedoeling van ons bestaan. Wij kunnen onze gedachten en ons gevoel apart besturen. Dat is in sommige gevallen erg handig omdat je dan sneller controle kan hebben over bepaalde zaken en reacties. De "Niet denken maar doen" uitspraak is hier een mooi voorbeeld van. Soms moet je juist denken en soms helemaal niet. In dit geval is het heel belangrijk dat je kan gaan werken met het splitsen van je gedachten en je gevoel omdat als je dit samen laat gaat in een angst of fobie dan gaat het helemaal fout. Soms heb je niet eens iets door, als je ineens je angst tegemoet gaat, maar dan komt je gedachten opspelen en dan volgt de rest...misschien wel een paniek aanval. De fout die wij mensen maken is dat wij onze gedachten de hoofdrol laten spelen in ons bestaan. Het wordt aangestuurd door je gevoel en andersom natuurlijk, maar gedachten zijn altijd nog meer aards dan onze ziel en ook al komt het vanuit de ziel, de gedachten zorgen ervoor dat een mug een olifant kan worden en de hersens sturen weer je lichaam aan waardoor er een paniek aanval kan komen.

De oplossing ligt dus in onszelf wij kunnen dit zelf overwinnen en aangaan alleen de manier HOE is lastig om uit te leggen, ik zal me best doen om dit zo simpel mogelijk aan jullie mee te geven en als je eenmaal de knop weet te vinden kom je er wel maar iedereen leert dingen op een eigen tempo dus het is voor ieder mens verschillend of die iets met deze informatie kan of niet. We gaan nu werken met lichaam en geest, de hersens en de ziel, de gedachten en het gevoel en dat betekend dat je een soort van controle moet ontwikkelen over lichaam en geest en dat kan nu eenmaal niet iedereen voor elkaar krijgen. Om een vreemd maar duidelijk voorbeeld te geven, stel je hebt een fobie voor spinnen, en je ligt op bed en je partner zegt dat je je ogen moet sluiten want ik ga je kietelen met een veertje. Je sluit je ogen en geniet van de kriebeltjes van dit veertje. Je gevoel is nog rustig en je kan er intens van genieten en je wordt er zelfs rustig door. Dit komt omdat jou gedachten nu zo zijn geprogrammeerd dat het een veertje is die over je lichaam heen kriebelt, maar als jij ook maar 1 seconde de gedachten krijgt dat er een spin over je lichaam heen loopt....dan spring je misschien wel 2 meter van je bed en ren je gillend weg. Maar omdat jij jou partner hierin vertrouwd, vertrouw je hem op zijn woord en dat idee wordt vastgezet in je gedachten, zodra jij je gedachten erbij pakt waar de angst mee in verbinding staat kan dit kriebelverhaal een hele andere wending krijgen. Hiermee wil ik dus aangeven, het gevoel van een veertje en een spin is veel hetzelfde omdat deze over je lijf heen kriebelt, jou gedachten werden geprogrammeerd met het idee dat het een veertje is, en toch voelt dit hetzelfde. Dus je gevoel staat op een ander niveau, doordat jou gedachten dat denken. Mocht jij jou gedachten ZELF anders programmeren ineens dan zal je misschien denken dat het geen veer is maar een spin kan zijn en dan is dat in jou hoofd en je gevoel ook zo. Niet omdat dit zo voelt maar omdat jij dit denkt. Je verliest de controle over je gedachten en je maakt je eigen belevenis ervan.

Om nog een voorbeeld te geven, je hebt angst om over straat te lopen door de onzekerheid in jou voorkomen je uiterlijk of lichaamshouding. Door deze angst verkrampt je lichaam al meteen als je de straat op gaat. Want voor jij de deur uitloopt denk je al dat mensen je aankijken. Doordat jou lichaam verkrampt en als een kip onzeker de straat op gaat straal jij dit ook meteen uit in jou energie. Dus dan heb je soms het effect dat mensen je inderdaad aankijken, je vraagt er immers om. Je straalt het uit naar de Universele energie...je vraagt letterlijk ; "Mensen kijk mij aan" en zo zul je zien dat dit ook gebeurt. Je gedachten maken dit mogelijk, gedachten kracht is het STERKSTE wat een mens bezit, het is een druk verkeer in de wereld van gedachten kracht en wij zitten er elke minuut van de dag allemaal in. Zodra wij iets denken vliegt het al als een balletje de wereld in en mensen kunnen dit balletje opvangen en zo ook het Universum. Je geeft automatisch een signaal af en er wordt op gereageerd. Actie - reactie dat is wat er hier gebeurt. Niet alleen de reactie van de omgeving maar ook van jezelf, je houding en je lichaam. Jij voedt de energie om je heen en je voedt jezelf en je eigen angst. Je geeft toe aan die lage negatieve energie en hoe kan er iets positiefs komen als je ergens al negatief ingaat ? Dat is onmogelijk !

Hier spelen je gedachten dus de grootste rol en wij als mens hebben de mogelijkheid om controle te krijgen over onze gedachten. Zodra jij ook maar het idee krijgt dat je negatief ergens in gaat dan MOET je dit meteen ombuigen naar iets positief en vooral jezelf tegen spreken. Dit is niet zo, dat denk ik maar, ik voel me goed ik mag er zijn en heb geen angst dat creëer ik maar. Probeer het om te buigen maar dan ook meteen en dit kan alleen maar als je hier 300% achter staat en aan mee werkt, niemand anders kan dit voor je doen alleen jijzelf. Onze angst zit misschien in je gevoel vast door een opmerking of ervaring die je hebt gehad in dit leven uit je verleden, sommige mensen trekken zich dat zo erg aan dat ze levenslang aan deze angst vast blijven zitten. Nogmaals ligt dit niet aan de ander, maar altijd nog aan jezelf. Dat klink misschien hard maar dat is nu eenmaal zo. Deze persoon moest dit zeggen om jou bewuster te maken van het feit dat je niet alles zomaar op jezelf moet betrekken, of dat het waar is wat er gezegd word. Het heeft vaak niet eens te maken met wat er gezegd wordt maar wat jij er mee doet op dat moment. Of je er naar gaat leven of dat je het van je af laat glijden. De aardse manieren kunnen onze gedachten gek maken en wij besturen onze eigen gedachten en kunnen deze dus ook nog gekker maken door erin mee te gaan en aan te nemen dat alles wat een ander zegt of vind waarheid is. Ze zeggen de waarheid is hard maar het is nog altijd de ander zijn waarheid en niet die van jou, vergeet dat nooit.

Ik kan nog uren schrijven over dit onderwerp omdat het iets is waar je niet over uitgepraat raakt. Maar het is tijd dat jij er iets mee gaat doen. Ik kan je verzekeren dat als jij de moed kan verzamelen om eens en voor altijd van je angsten af te komen, dat je al de gelukkigste mens op aarde kan zijn. De overwinning geeft trots, en trots geeft zelfvertrouwen, je zal alles aangaan in het leven en niets meer uit de weg gaan want je hebt je grootste angst namelijk al overwonnen dus de rest wat op je pad komt stelt helemaal niets meer voor. Als jij eindelijk gewonnen hebt van datgene wat jou geluk in het leven in de weg stond dan zal het pad van geluk voor je open gaan en je zal een staande ovatie krijgen van "boven" ze houden je namelijk nauwlettend in de gaten en voor iedere overwinning krijg jij een kado. Dat zijn de spelregels van dit soms vreemde rare leventje. De vrijheid doe je jezelf kado als je dit overwonnen hebt. En ik zeg altijd maar zo, als jij 20, 30 ,40, 50 of misschien wel 60 jaar leeft in een angst of fobie van iets wat misschien kan komen, of iets wat misschien kan gebeuren of wat je tegen kan komen onderweg. Stel...stel stel......dat je heel je leven wacht op iets wat misschien.......en je bent 80 en je hebt jezelf in een soort van isolement gezet omdat er misschien.....en het is er nog steeds niet omdat je het gelukkig hebt kunnen ontwijken, dan wil ik dat je terug kijkt op je leven en goed bij jezelf na gaat denken wat de FUCK jij met jou leven gedaan hebt. Je bent niet alleen jezelf kwijt, misschien ook mensen om je heen en al je levenslessen en ervaringen ben je uit de weg gegaan, zowel plezier als de contacten en al het moois wat ze voor jou in petto hebben, dit is dan jou angst waarvoor jij zo hard bent weggelopen, je hebt jezelf en je leven ervoor ingeleverd en dit is een creatie van jezelf omdat je verder helemaal niets belangrijk genoeg vond in het leven, en wat jij wel in eer gehouden hebt is om te leven met je angst, het is je beste vriend en daarvoor heb jij jou leven gegeven. Je hebt het omarmt en dit was het mooiste wat je ooit gekregen hebt, dat moet wel als je al het andere ervoor op zij zet !! Ik zou zeggen geniet van je leven met je vriend de angst, of maak per direct een einde aan dit zielige bestaan, ga het aan vol zelfvertrouwen en maak er voor eens en altijd een einde aan, je zal zien dat er nieuwe deuren voor je opengaan.

Heel Veel Liefs

en Kracht

Mystica

Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page