top of page
Featured Posts

De Zorg(wekkend)

In Nederland moeten we ons zorgen gaan maken over de zogenaamde "Zorg" die ervoor moet zorgen dat wij als mens goed geholpen worden als we ziek zijn en daarnaast ook de Juiste behandelingen en medicatie krijgen. We betalen steeds meer geld om te zorgen dat deze "Zorg" voor ons kan blijven zorgen maar deze zorg is op dit moment erg Zorgwekkend

De Zorg(wekkend)

We zitten op dit moment in een grote Crisis en die zal voorlopig alleen maar verder achteruitgaan. Als wij de regering moeten geloven doen zij er alles aan om deze crisis in goede banen te leiden maar ondertussen zien wij niet alleen veel mensen erop achteruit gaan maar belangrijker nog de zorginstellingen die wij als mens hard nodig hebben om te "overleven" op welke manier dan ook.

De Kosten !

Het is een zooitje in Nederland en zo zal de rest van Europa ook steeds meer gaan merken dat wij teveel betalen aan onze zorgverzekeringen en behandelingen en natuurlijk onze eigen bijdrage die elk jaar wordt verhoogd. Doordat de verhogen van onze eigen bijdrage voor veel mensen niet meer te bekostigen is zullen zij waarschijnlijk afstand nemen van bepaalde instellingen en medicatie om "gezond" te blijven zowel lichamelijk als geestelijk. Wij zien dat er niet meer gehandeld wordt in het belang van de mens en maatschappij maar wij vullen steeds meer de zakken van de rakkers die aan de top in dikke auto's rijden waar geld en macht bovenaan staat. Dit zijn degene die over lijken gaan en zij plukken steeds meer de vruchten van de ondergang van de mensheid en hun gezondheid.

Een mens betaald in Nederland minimaal al 117 euro in de maand aan een zorgverzekering waar ook nog een eigen bijdrage bij komt kijken van maar liefst 350 euro. Dan kan je nog medicatie krijgen die vergoed wordt door de zorgverzekering maar omdat er bepaald is dat wij eerst een eigen bijdrage moeten voldoen van 200 euro, betalen wij dus ook eerst voor de medicatie die zogezegd vergoed zou worden. Nu zijn er mensen die amper gebruik maken van medicatie of de zorg maar er zijn op dit moment heel erg veel mensen die het hard nodig hebben, zowel de zorg als het geld en daardoor zullen zij nu moeten kiezen tussen zorg....of eten ! Dan is de keuze zo gemaakt je kan niet leven zonder voedsel maar ook niet functioneren zonder je medicatie of begeleiding of therapie die je nodig hebt om te overleven met een dergelijke aandoening.

Het is de tijd van of / of en veel mensen hebben niet de keuze om het beide te willen dus worden zij gedwongen nalatig te zijn in hun welzijn, de welzijn die verneukt wordt door de regering en hun wijze plannen waar wij als maatschappij stilletjes eraan onderdoor gaan. De regering wil ons nog steeds wijs maken dat zij het beste met onze maatschappij voor hebben en nemen ook de juiste beslissingen in verhogingen en bezuinigingen maar zij hebben werkelijk geen idee wat voor ellende dit allemaal met zich mee zal brengen. De mensheid wordt verplicht een zorgverzekering te hebben en te kunnen betalen, zo niet dan volgen er maatregelen zoals een deurwaarder of een Recht zaak waar ook weer een hoop ellende en kosten aan vast zitten, het zijn de bloedzuigers aan de top die het zelf allemaal heel goed voor elkaar hebben en denken dat de mensen dit vast wel even kunnen missen en voor elkaar kunnen boksen want ach.....het is maar iets verhoogd en zij krijgen op andere doelen dan weer een tegemoetkoming wat alle kosten dan weer zal compenseren. Dit is allemaal fopperij en zij komen niet tegemoet zij breken alleen steeds meer af maar als topman met een 3delig pak en een eigen chauffeur heb je dat allemaal niet in de gaten wat er onder de "gewone mens" leeft. Hoe dan ook brengen deze hoge kosten op langere termijn heel veel ellende met zich mee en dat hebben wij allemaal te danken aan de gasten die steeds bepalen hoeveel geld wij weg mogen brengen van ons hard verdiende geld !

De Werkdruk !

Niet alleen de mensen klagen over de slechte zorg in ziekenhuizen, huisartsenposten en bepaalde instellingen maar de werknemers in deze zorginstellingen hebben het ook zwaar. Zij leven 240 regels na voor zij kunnen handelen en daarnaast worden zij ook niet erg goed betaald voor al het werk wat zij moeten verrichten. Dit zorgt niet alleen voor veel stress en frustraties maar de nalatigheid door de werkdruk(te) die is pas zorgelijk ! Doordat er veel ontslagen gevallen zijn in de zorg hebben deze mensen het alleen maar drukker met het verzorgen van patiënten en zij hebben maar een maximum aan tijd te besteden aan een patiënt en dat noemen zij werkdruk(te).

De patiënt !

Het belangrijkste onderdeel van dit onderwerp wil ik wijden aan "ons" , wij, de mens, de patiënt ! Het is tegenwoordig heel erg vervelend en frustrerend om ziek te zijn en afhankelijk te zijn van de zorg in ons land. Je kan er beter wegblijven wordt er vaak gezegd maar in deze tijd kan je er echt maar beter wegblijven want je komt vaak zieker thuis van de zorg die wij op dit moment genieten dan de hulp die zij ons zouden moeten bieden.

Een gesprek bij onze huisarts mag maximaal 10 minuten duren en daarnaast kunt u ook een aanvraag doen voor een extra lange afspraak die 10 minuten langer duurt maar je kan zien dat elke afspraak die je maakt een tijdslimiet heeft en onze huisartsen zullen deze tijdklok dan ook scherp in de gaten houden. De werkdruk is hoog en in plaats dat een arts nog luistert naar een verhaal van een patiënt zal deze meer tijd besteden aan het kijken naar de klok of zijn / haar horloge of jij wel binnen de benoemde tijd jou verhaal kan doen. Het is dus belangrijk dat je voor je naar de huisarts gaat al wat huiswerk (briefje) maakt met je klachten want door deze "tijdklok irritatie" kan je helemaal je verhaal ineens kwijt zijn en je niet begrepen voelen zodat je dichtklapt en weer afgedaan wordt met een paracetamol want die doet tegenwoordig wonderen.

Tijd is geld en dat geld is ons geld en de tijd is van de artsen maar waar blijven wij dan nog ? Dan lijkt het er tegenwoordig op dat de regering en de artsen een "Dealtje" hebben gesloten met de Farmaceutische industrie want je kan zien aan de jaarcijfers van de Farma welke pillen er in dat jaar "hot" zijn of goed in de handel liggen. Dus goedkoop om te produceren en in te kopen en duur om als Patiënt af te nemen en dat is winst maken...maar wel in die 10 minuten. Geld ...geld geld is dus belangrijker dan ons mensenleven en Tijd is kostbaar...er zijn namelijk meer mensen die ziek zijn meneer u bent niet de enige !!

Door het geld, de tijdsdruk en de nalatigheid hierdoor zitten er heel erg veel mensen in diepe dikke shit ! Zij worden niet meer serieus genomen in hun klachten, zij worden teveel afgedaan met een paracetamolletje, of tegenwoordig is het haast een trend om afgedaan te worden als iemand met stress, onbewuste stress, adhd, borderline of paniek en angst aanvallen. Hiervoor krijgen zij gewoon medicatie toegediend en die nemen zij dan ook maar omdat wij als mens niet beter weten dan dat een dokter wel gelijk zal hebben in zijn Diagnose. Door alle nalatigheid op een stokje kan je aan het begin van jou riedeltje een stempel krijgen als borderliner of paniekzaaier die misschien wel onterecht is gebleken. Maar omdat dokter lief maar 10 minuten de tijd had om aan jou te besteden, waar zij al uitgaan van een eerste indruk die jij achterlaat met jou voorkomen ( uiterlijk ) en de handdruk die je geeft kan jij al binnen 10 minuten een diagnose (stempel) op je lijf geplakt krijgen waar je levenslang niet meer vanaf komt.

Maar dat is nog niet alles ! Als jij de pillen neemt voor jou (mis)diagnose en je blijkt heel iets anders onder de leden te hebben dan heb je ook nog is de kans dat je door deze klakkeloze kwakzalver behandeling iets kan gaan mankeren omdat jou lichaam zich aan gaat passen aan dat foute medicijn. Maakt hun verder niets uit geld is in de pocket en jou tijd was om, dus je moet het er maar mee doen. Dan kan je altijd nog ( nog wel ) een second opinion aanvragen bij een andere arts, maar wat blijkt ze hebben tegenwoordig een systeem waar deze artsen informatie kunnen uitwisselen over jou toestand en een misdiagnose kan weer meegegeven worden naar een volgende diagnose waar zij voor ze je uberhaupt aangekeken hebben of je verhaal hebben aangehoord eerst altijd even je gegevens checken en de diagnose van andere artsen. Dan natuurlijk hoe je eruit ziet, of je dik bent of dun, of je wit ziet of kleur hebt hoe je praat en hoe je gekleed bent dat telt tegenwoordig allemaal mee om jou ziektebeeld in een totaalplaatje te krijgen. Het is dus aardig ziek als je al beoordeeld wordt op uiterlijke kenmerken ik wist niet dat dat tegenwoordig ook een ziekte was in dit vrije land ??

Het oordeel van een vorige arts telt dus altijd mee. Nadat je second opinion het oordeel van een vorige arts heeft gelezen zal hij daarover ook al een oordeel hebben en zo zal er voor jou een hele dikke filter komen tussen jou en je arts. Je moet eerst door het vooroordeel over je uiterlijk heen komen, dan nog door het oordeel over je misdiagnose en eigenlijk ben je dan al nergens meer want als je ook maar iets een aanleiding geeft over wat zij al van je denken of vinden dan is het einde zoek en zal je nog meer bestempelt worden met die stempel die je al had. Het is een vreemd verhaal maar heel veel mensen zullen zich hierin herkennen en dan heb ik het over heeeeeel erg veel mensen op dit moment. Zieke mensen die gezien worden als een mafkees of een idioot die zich aanstelt of tijd verspild van een arts die zijn tijd beter aan een ander had kunnen besteden in de tijd dat jij hem lastig gevallen hebt.

De "Van het kastje naar de Muur" tactiek is niet persoonlijk gericht, wij hebben er op dit moment allemaal mee te maken, niet om de kosten te drukken, maar je kan toch veeeel beter 20 onderzoeken doen die veel geld kosten dan gericht onderzoek die nuttig is. Dat brengt veel meer geld in de la van de staat en dan zeggen ze dat "Mensenhandel" verboden is maar wij doen er allemaal aan mee !

De Zelfdiagnose

Dan iets wat tegenwoordig ook erg "hip" is ....de zelf Diagnose ! Als je bij een arts komt vragen de meeste artsen " En wat denkt u zelf wat het is ?" Ga hier vooral NIET op in als wij dat zouden weten zouden wij namelijk niet bij een arts aankloppen en zelf een kwakzalverij praktijk aan huis beginnen...toch ? Dit is blijkbaar een standaard vraag die in het dokters boekje is opgenomen zodat zij binnen die 10 minuten sneller kunnen bepalen wat jij hebt. Waarom ? Misschien klinkt jou diagnose wel goed in hun oren en kunnen zij sneller overgaan tot handelen zodat jij tevreden weer naar huis kan gaan en onder de pannen bent met je pilletjes. Nu is het ook zo dat als je ziek bent en de artsen herkennen jou ziektebeeld niet worden dit "vage" klachten en dan zullen er waarschijnlijk om je heen in je prive leven ineens heel erg veel mensen zijn ( vrienden, kennissen of familie) die ineens afgestudeerd zijn als arts of specialist omdat zij allemaal een diagnose voor jou weten te stellen, het is erg grappig maar trek het je niet aan !!

De gevolgen !

Omdat de kosten niet meer te doen zijn voor al die mensen en zij een keuze moeten maken zullen de mensen er niet Beter op worden (letterlijk) er wordt gekort op iets wat voor ons als mens van levensbelang is dus zij korten gewoon op levens zodat zij meer in de pot hebben zitten voor zinloze acties waar niemand uit de samenleving beter van wordt. Zij geven daarnaast nog liever geld uit aan ontwikkelingswerk en steun aan andere landen dan dat zij de problemen in eigen land onder ogen gaan zien en daar aan gaan werken.

De mensen die in de zorg werken klagen over de drukte en te weinig tijd per patiënt. Maar dat is logisch als je op de eerste hulp aankomt en je ziet eindelijk een arts waar je je verhaal tegen mag doen, die daarna zegt dat de dokter zo komt waarna de dokter dan eindelijk komt die een assistent co-piloot blijkt te zijn van "de Opperdokter" en na 4 uur wachten eindelijk de juiste dokter te zien krijgt dan heb je idd personeel tekort en een werkdruk die ingevuld wordt door eindeloos je verhaal doen aan al die zogenaamde dokters, die vervolgens weer hun verhaal, indrukken, inzichten en vooroordelen doorgeven aan de dokters die daarna jou een oordeel mogen gaan geven, dan besef je pas dat je belandt bent in "Het Grote Zorgwekkende FluisterSpel" wat wij nog kennen van de kleuterschool ! Het fluisterspel op school ging als volgt ! Je gaat met een groep in een kring zitten en 1 iemand fluistert een woordje in het oor van degene naast hem, en die geeft dat woord weer door aan de volgende. De indrukken, het luisteren en het oordeel tellen hierin mee en dat is altijd "persoonlijk" dus niet op andere mensen gericht. Als het woordje aan het begin van de groep dan misschien Olifant is, dan kan het zorgwekkend zijn wat er uiteindelijk als woord uitkomt bij de laatste persoon die dit te horen krijgt....en daar betalen wij nu dus voor het is 1 groot fluisterspel waardoor wij steeds de dupe zijn van miscommunicatie en misdiagnose maar dit brengen zijn als "Werkdruk" het kan dus allemaal veel anders !

De mens betaald gemiddeld voor een uurtje naar de Psychiater 40 euro en dan hebben we het nog maar over 1 soort zorg wat voor veel mensen heel erg van belang is. Want er wordt wel geklaagd als er mensen zinloos geweld gebruiken tegen andere mensen maar wij zullen zelf gaan zien dat dit zinloze geweld steeds meer toe zal nemen omdat deze mensen de juiste zorg gewoonweg niet meer kunnen betalen. Dan kunnen zij weer meer geld uit gaan geven om de criminaliteit aan te gaan en aan meer gevangenissen bouwen omdat er heel erg veel mensen in ons land rondlopen die heel erg gebaat zijn bij Psychische hulp en dat is niet zomaar iets.

Hoe dan ook moeten er drastische veranderingen gaan komen in deze Zorgwekkende ellende die zich verspreidt over ons land. Het wordt alleen maar van kwaad tot erger en onze maatschappij gaat er letterlijk aan kapot. Misschien is dat wel het doeleinde van deze waanzin, als wij zelf onze Psychische zorg moeten betalen en zij verklaren iedereen voor gek dan brengt dat natuurlijk ook veel meer geld in de la.....Als ze dus niet ziek zijn door een ziekte dan worden we dat wel van de Zorgwekkende hulp en de nalatigheid die als een slechte film over ons land heen komt. Voor de 1 wat extra geld en voor de ander een levende hell !!

Tot slot wil ik zeggen, mocht je ziek zijn en steeds afgewezen worden in je klachten, van het kastje naar de muur gestuurd worden, voor gek verklaard worden of afgedaan worden als een idioot, probeer dan toch te blijven staan, niemand voelt jou lichaam het beter dan jijzelf. Niemand kan in 10 minuten denken te bepalen wie jij bent, niemand kan in 10 minuten in je kop kijken en zien of je stess hebt, niemand mag oordelen of je ziek bent of niet als je toevallig dik bent of dun en er is al helemaal niemand op deze aardkloot die jou de zorg mag afnemen of afwijzen want waar betalen wij dan nog voor. Blijf voor jezelf opkomen wat er ook gebeurt, het zal niet altijd even makkelijk zijn maar door bij jezelf te blijven en naar je lichaam te luisteren weet je waar je staat. Laat je niet bedelven onder een dosis medicatie als zij niet eens weten wat je mankeert. Zo zul je misschien je klachten verdoezelen maar nooit wegnemen en ook niet meer weten wat je voelt doordat ze je letterlijk willen drogeren om tijd en geld te winnen want dat is wat er hier gebeurt.

Ik wens iedereen heel veel beterschap een goede gezondheid en voorspoed en deze Bizarre Tijd !

Liefs Mystica


Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page