top of page
Featured Posts

TIJD VOOR FLASHBACKS !

Geschreven door Mystica

maandag, 12 augustus 2013 15:21

Big-Arm-Flashbacks-407560.jpg

"FlashBacks"

Er wordt aan de bel getrokken door het Universum om dit artikel met spoed even op de website te plaatsen and so be it !

Op dit moment komt er een vreemde, confronterende energie over de aarde heen waar ieder mens iets van zal merken. Er is geen geloof voor nodig om te ondervinden wat deze energie voor de mensheid in petto heeft. Het is de bedoeling dat we in sneltreinvaart even door ons leven heen spitten en die herinneringen zullen opgewekt worden door onze zintuigen. Horen, voelen, ruiken, proeven en zien.

Je zou zo maar in de winkel kunnen staan en ineens 10 jaar terug in de tijd kunnen gaan en bij je ex op de bank kunnen zitten omdat je een liedje hoort, een geur ruikt of iets anders opmerkt wat jou terug zet in de tijd van toen. Dit kunnen leuke en hele vervelende dingen zijn maar eej....that's life !! Je kan proberen om eraan te ontkomen en het weg te stoppen maar je zal zien dat het weer terug zal komen omdat je hier iets mee moet doen. Wegstoppen is er niet meer bij...ook jij bent aan de beurt !

Als je Wikipedia erop terug leest onder het onderwerp Flashbacks dan wordt je gewoon bang ! Ik moest eerlijk gezegd wel lachen om de beschrijving...heel aards bekeken weer en ze zoeken er hokjes voor : "Het regelmatig optreden van onwillekeurige flashbacks kan een symptoom van een geestelijke ziekte zijn. Flashbacks komen vaak voor bij acute of posttraumatische stressstoornis, waarbij bijvoorbeeld seksueel misbruik of oorlogstrauma's worden herbeleefd."Ahummm... het is niet te plaatsen bij een geestelijke ziekte in dit geval .....weer wat wijzer

Het is een terugkoppeling van het heden naar het verleden en dat is nodig om meer begrip en inzicht te krijgen over de toekomst ! De mensheid is nogal laks en traag in het opruimen van oud zeer of in te zien dat het anders kon zijn, of de confrontatie met jezelf aan te gaan. Het duurt allemaal veel te lang, als je net lekker bezig bent en je raakt maar iets afgeleidt van jou "grote opruiming" dan ben je op stel en sprong al weer met hele andere dingen bezig en vergeet je "de ellende" nog op te ruimen.

Het Universum is de luiheid van de mensheid even beu en ze gaan hier dus even een handje bij helpen. Voor 95% zal dit goed uitpakken, maar er zijn ook veel mensen die hier totaal geen weg mee weten. Zij besluiten of hulp te zoeken of....hun eigen weg te gaan. Schaam je niet om erover te praten met vrienden of je partner, en de leuke herinneringen op te halen om zo het plezier weer even in te blazen. Het is een achtbaan van emoties en herinnering die je vast wil houden of juist helemaal los moet laten. Sta klaar voor de mensen om je heen te steunen als zij willen praten over deze herinneringen een luisterend oor is alles wat zij nodig hebben een oordeel kunnen zij zelf wel geven want dat is de les.

Het is vaak makkelijker om je ergens aan vast te houden dan iets los laten maar waarom hou je je vast aan iets wat niet meer is ? Grote schoonmaak mensen en deze week zal de energie sterker over de aarde heen komen en na het lezen van dit bericht zal je het ook opmerken dat het meer is dan normaal, omdat je er dan bewuster instaat, soms kan je dan ook makkelijker handelen omdat je weet dat het goed is, dat die herinnering er mag zijn omdat die er is voor een doel...jou doel !! Dat staat dus los van de ander met wie jij deze herinnering hebt, zij staan los van jou en je leven of je ze nu nog ziet of niet, het zijn hele persoonlijke stukjes wat voor iedereen een speciale betekenis of herinnering heeft, het kan ook een bepaald gevoel zijn qua emoties,angst,verdriet of liefde, iets waarvan alleen jij weet waarom deze herinnering terug komt.

Het is makkelijker om te zeggen neeeeeeeeeeeeej...ik wil hier helemaal niet aan denken. Lekker makkelijk ! Doe ff lekker stoer mee en ga het aan, het blijft toch als een lelijke blokkade in je energie vast zitten. Je voelt het ergens knellen alsof je schoenen te klein zijn en je energie zal daardoor niet goed doorstromen en dan kan je "op de blaren zitten" voor.....de rest van je leven. Jippie !! De persoon uit jou herinnering is je misschien allang vergeten en herinnert jou herinnering niet eens en toch kan het zomaar zijn dat jij je dr nog steeds strak en eigenwijs aan vast houd alsof het de aller allermooiste herinnering is die je hebt meegemaakt, terwijl het verdriet anders zegt.

Er zullen ook dingen bovenkomen die je misschien vergeten was of die je al die tijd geblokkeerd hebt in jou energie om jezelf verdriet en ellende te besparen. Je bespaart op die manier niks je spaart al je hele leven ellendige herinneringen die je lief zijn als een soort verzamelwoede mens. Beetje jammer want als je die zooi achter je opruimt maak je ineens heel veel plaats voor nieuwe dingen. Vol is vol en je rugzak raakt ook vol en je bent niet meer in balans als je die maar vol blijft stoppen met een herinnering terwijl je die in kan ruilen voor mooie dingen die er wel toe doen. Je kan nog jaren, maanden, weken en dagen blijven malen over iets wat er toen gebeurt is, ooit in een ver verleden waarvan je al het negatieve vaak nog weet waardoor het positieve weggevaagd is......heel onlogisch !

Het verleden blijft verleden en is verleden omdat het je toekomst niet gehaald heeft. Komt er iets terug uit het verleden dan is dat altijd met een reden, goed of slecht. Al het verleden had dus een reden en dat is om te kunnen zijn wie jij nu bent, en waar je nu bent. Daar is waar het leven om gaat, voelen, begrijpen, beleven, naast je neerleggen en doorleven, daaruit je les meenemen naar de toekomst zodat je de volgende keer weet dat je iets 180 graden moet veranderen om je doel te bereiken....It's all in the game.

Ik wens iedereen veel plezier en ook sterkte bij confrontatie met het verleden, ga het aan met een lach en een traan en geef het nu de juiste plek in jou leven, dat is dan een bewuste keuze waarvoor je nu de kans hebt om het goed te maken, niet voor de ander maar voor jezelf.

Veel Liefs Mystica

Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page